Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Internet cafe: Ανοιχτά μεν, χωρίς πελάτες δε αφού το target group τους είναι ανεμβολίαστο

Ουσιαστικά ανοίγουμε το μαγαζί απλά για να το ανοίγουμε και να πληρώνουμε υπαλλήλους και έξοδα

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί, βρίσκουν τους ιδιοκτήτες των internet café με μετρημένη την πελατεία στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό γιατί μπορεί να επιτρέπονται οι εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους αλλά όπως οι ίδιοι λένε η ηλιακή ομάδα που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πελατολογίου τους δεν έχει εμβολιαστεί.


Πριν 4 ημέρες το ποσοστό που έχει εμβολιαστεί με μία δόση, στην ηλικιακή ομάδα 18-24 αγγίζει το 24% ενώ στην ηλιακή ομάδα 25 – 29 το 37%.


Όταν κατά βάση οι πελάτες τους ανήκουν στο ηλικιακό όριο των 12 έως 28 ετών, είναι δεδομένο, πως οι περισσότερες θέσεις στα café τους θα παραμείνουν κενές.


Με την πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλιακή ομάδα 15 – 17 να άνοιξε χθες το βράδυ, το σίγουρο είναι πως αυτές οι ηλικίες θα απέχουν για τουλάχιστον ένα μήνα από τους χώρους των internet café.


«Εμάς η πελατεία μας είναι από τα 12 με επίβλεψη γονέα μέχρι και τα 28. Αυτές οι ηλικίες είναι αυτές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά κόρον. Τώρα εμάς που αναγκαστικά μας ανοίγουν μέσα μόνο με εμβολιασμένους και με την πλατφόρμα για τις ηλικίες 15- 17 να άνοιξε τώρα καταλαβαίνετε πως για τις επόμενες ημέρες δεν θα πατάει ψυχή. Ουσιαστικά ανοίγουμε το μαγαζί απλά για να το ανοίγουμε και να πληρώνουμε υπαλλήλους και έξοδα», εξηγεί στο newsit.gr ο Γιάννης Λειβαδάρος ιδιοκτήτης internet café στην Αθήνα.


Την ίδια ώρα τα έξοδα τρέχουν από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως για να ανοίξουν όλοι οι τομείς της εστίασης, καθώς κομμάτι του συγκεκριμένου κλάδου είναι και τα internet café. Έτσι τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν σηκώσει ρολά χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν τις αναστολές των εργαζομένων τους και πληρώνουν κανονικά τα ενοίκια τους.


«Εκτός από την ΚΥΑ που βγήκε δεν έχει βγει προς το παρόν και κάποια άλλη για να βοηθήσει τα internet cafe. Εμείς υπαγόμαστε και στα café, είμαστε καταστήματα café bar με διάθεση διαδικτύου και το αντίθετο, δηλαδή διάθεση διαδικτύου με υπηρεσίες café – bar.Εμάς  ουσιαστικά μας άνοιξαν και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε σε αναστολή τους ανθρώπους μας. Εμείς έχουμε να πληρώνουμε ενοίκια λογαριασμούς και υπαλλήλους. Από τότε που άνοιξε η εστίαση μας άνοιξαν χωρίς να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας. Αφού άνοιξε το ΚΑΔ μας δεν μπορούσαμε να μείνουμε κλειστοί».


Οι περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο ζητούν από την κυβέρνηση να επαναξετάσει το ζήτημα τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα internet cafe να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υποστήριξη από την πολιτεία.


Στην Ελλάδα συνολικά υπάρχουν περίπου 500 internet café… Όπως μας εξηγεί ο ιδιοκτήτης φέρνοντας για παράδειγμα την επιχείρησή του, το άνοιγμα είναι τελείως ανούσιο.


«Φανταστείτε ανοίγουμε, έχουμε 100 θέσεις για υπολογιστές και θα είναι ζήτημα να δουλεύουν οι τρεις. Είναι 3%. Θα έχω εγώ αύριο 6 υπαλλήλους καθώς το μαγαζί είναι 24ωρο και πρέπει να έχω 3 βάρδιες και εγώ με 3 πελάτες δεν θα βγάλω ούτε 30 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365