Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Φθιώτιδα: Η αρρωστημένη ομολογία του 14χρονου εμπρηστή – “Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να το βλέπω”

Ο 14χρονος συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έβαλε τις 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας έφηβος είναι υπεύθυνος για εμπρησμό στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Ο 14χρονος συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έβαλε τις 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο.


Σύμφωνα με το newsit.gr, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λαμίας τον εντόπισαν μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος και έφτασαν στα ίχνη του. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ομολόγησε και είπε χαρακτηριστικά πως: «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς.»


Ο 14χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος της δικαιοσύνης, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του. Σημειώνεται πως στην πυρκαγιά στις 6/8/2021 εκκενώθηκε ο οικισμός Οσμαες. Εκεί κάηκαν από την φωτιά που έβαλε ο ανήλικος, τρία σπίτια ολοσχερώς, ενώ άλλα 20 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επιπλέον αποτεφρώθηκαν 2.100 στρέμματα δάσους και ελιές.


Όπως αποκαλύπτεται ο 14χρονος εμπρηστής, πήγαινε με το ποδήλατο και έβαζε φωτιά με σπίρτα.


Ποια θα είναι η αντιμετώπιση του 14χρονου καθ’ ομολογίαν και κατά συρροή εμπρηστή της Φθιώτιδας


«Επειδή το παιδί είναι 14 χρόνων, πρόκειται ουσιαστικά για την πράξη ενός παιδιού από 12 εως 15 ετών και έτσι δεν καταλογίζεται. Δηλαδή μπορεί να του επιβληθεί στα χαρτιά όμως μια ποινική μεταχείριση, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει καταλογισμός και μπορεί να επιβληθούν κάποια αναμορφωτικά μέτρα. Δηλαδή να εξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής αρωγής, να παρακολουθήσει κάποια προγράμματα. Ας πούμε για πιο λόγο έχει στραφεί σε αυτό το κομμάτι είτε να επιτηρηθούν το παιδί και η οικογένειά του από κάποια προγράμματα. Δεν θα έχουμε όμως τιμωρία με την έννοια του δικαστηρίου καθώς επίσης και της ποινής, της προφυλάκισης και αυτά που ξέρουμε για τους ενήλικες. Αν το παιδί είναι 15 και 1 ημέρα τότε αλλάζουν όλα. Είναι ακριβώς στο όριο της ποινικής μεταχείρισης. Εκεί έχουμε ανακριτή και ενδεχομένως προφυλάκιση ακόμη και σε φυλακές ανηλίκων», τονίζει η κα Θειακοδημήτρη.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365