Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021

Τσίπρας: «Να σταματήσει τις δικαιολογίες η κυβέρνηση» - Γεννηματά: «Η καταστροφή συνεχίζεται» - ΜέΡΑ 25: «Απόλυτη κυβερνητική αποτυχία»

«Απόλυτη κυβερνητική αποτυχία»

Τη συμπαράστασή του σε πυροσβέστες, εθελοντές και πληττόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σήμερα στο φλεγόμενο Κρυονέρι.


«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές και πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.


Γεννηματά: «Η καταστροφή συνεχίζεται»

«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά ας σταματήσει τις δικαιολογίες», την κάλεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βαρυμπόμπη.


Ειδικότερα, «η καταστροφή συνεχίζεται και εδώ και σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταστροφή στο περιβάλλον, στα σπίτια των ανθρώπων, στις επιχειρήσεις, στις καλλιέργειες, στους κόπους μιας ζωής. Τώρα είναι ώρα μάχης, που δίνουν αξιέπαινα και φιλότιμα -με όλες τους τις δυνάμεις- πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης» επεσήμανε η κυρία Γεννηματά και συνέχισε λέγοντας:


«Έχουν την πλήρη στήριξή μας. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά ας σταματήσει τις δικαιολογίες. Γνώριζαν, ότι έρχονται οι δυσκολίες και δεν είχαν ούτε μέτρα πρόληψης, ούτε σχέδιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπισή τους. Προτεραιότητα, πράγματι, είναι η ανθρώπινη ζωή. Αλλά, η ευθύνη της πολιτείας δεν σταματά στην εκκένωση των περιοχών. Είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα στην Ελλάδα σου κόβεται η ανάσα. Όχι μόνο από τον καπνό, αλλά από την απογοήτευση», κατέληξε.


ΜέΡΑ 25: «Απόλυτη κυβερνητική αποτυχία»

Στη φράση «ενότητα και αλληλεγγύη τώρα -ανατροπή της "Μητσοτάκης ΑΕ" αμέσως μετά» συμπυκνώνει το ΜέΡΑ25 την κεντρική πολιτική του θέση, όπως προέκυψε από την σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος για τις πυρκαγιές.


Η Κεντρική Επιτροπή κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά, ότι «η πρωτίστως επικοινωνιακή, προπαγανδιστική, εν τέλει κομματική διαχείριση μιας πραγματικής τραγωδίας φανερώνει την απόλυτη κυβερνητική αποτυχία».


Στο μακροσκελές ψήφισμα της ΚΕ τονίζεται ότι το ΜέΡΑ25 συνεχίζει να τηρεί ενωτική και υπεύθυνη στάση στο πλευρό πυροσβεστών, εθελοντών δασοπυροσβεστών και όλων των πολιτών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, καθώς χωρίς να αφήνει στο περιθώριο τη φύση που βρίσκεται στη δίνη της κλιματικής αλλαγής την οποία οι άνθρωποι, αλόγιστα, της επέβαλαν.


Κάτι, σημειώνει η ΚΕ του ΜέΡΑ25, «που δεν κάνει η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύουν πέντε συγκεκριμένα ατοπήματα του διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απέδειξε ότι η κυβέρνησή του παραμένει δέσμια των αρπακτικών που της υπαγορεύουν καταστροφικές πολιτικές επιλογές με όχημα μια επικοινωνιακή τακτική με έγνοιες όπως οι μάχες του διαδικτύου ή το "σκορ νεκρών" με τους μνημονιακούς προκατόχους τους».


Έπειτα από εισήγηση του γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη, εγκρίθηκε το ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων προϊδεάζει τους πολίτες για την ανάλυση και την δράση που θα ακολουθήσει το κόμμα, μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών και τους απευθύνει κάλεσμα το οποίο μπορεί να συνοψιστεί στη φράση «ενότητα και αλληλεγγύη τώρα - ανατροπή της "Μητσοτάκης ΑΕ" αμέσως μετά».


Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Η Κεντρική Επιτροπή σημειώνει «πέντε μείζονα ατοπήματα» του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι, όπως και με την πανδημία, η διαχείριση της κυβέρνησης είναι πρωτίστως επικοινωνιακή, με έγνοιες όπως οι μάχες του διαδικτύου ή το "σκορ νεκρών" με τους μνημονιακούς προκατόχους τους.


Συγκεκριμένα, αναφέρει, σημειώνουμε πέντε μείζονα ατοπήματα του κ. πρωθυπουργού:


1. Προτεραιότητα στην Περιουσία κι όχι στο Περιβάλλον


2. Επένδυση στην Καταστολή σε βάρος της Προστασίας


3. Αποκατάσταση των… τραπεζιτών


4. Προαναγγελία καταπάτησης των καμένων από την «Μητσοτάκης ΑΕ»


5. Η κυβέρνηση των εξορύξεων & των αγωγών να σωπαίνει για την Κλιματική Αλλαγή


Συμπέρασμα- Κάλεσμα


Η Κεντρική Επιτροπή του με το ψήφισμά της «στηρίζει όλες κι όλους που είτε έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες είτε κινδυνεύουν από αυτές. Όσο οι πυρκαγιές μαίνονται, τα μέλη του ΜέΡΑ25 στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους και στη Φύση που υποφέρουν».


Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους προοδευτικούς πολίτες όλες και όλοι μαζί:


1. Να ανατρέψουμε τη νοοτροπία ότι προτεραιότητα έχει η ιδιοκτησία κι όχι το οικοσύστημα που μας κρατά ζωντανούς ή τα δημόσια αγαθά χωρίς τα οποία είμαστε καταδικασμένοι στη ζούγκλα της ισχύος των πολύ λίγων.


2. Να επενδύσουμε στην προστασία κι όχι την καταστολή των πολιτών -καταδικάζοντας την υποκρισία μιας κυβέρνησης που βάζει νέες κλειδαριές σ' ένα φλεγόμενο σπίτι.


3. Να καταργήσουμε τη χρεοδουλοπαροικία, αντί να την ενισχύσουμε με πρόσχημα την ανοικοδόμηση- καταδικάζοντας την υποκρισία μιας κυβέρνησης που χύνει δάκρυα για τα καμένα σπίτια των μικρομεσαίων την ώρα που τους ετοιμάζει πλειστηριασμούς κι εξώσεις.


4. Να κάνουμε νόμο του κράτους την τροπολογία του ΜέΡΑ25 με την οποία απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης γης των καμένων για τουλάχιστον 30 χρόνια -καταδικάζοντας την υποκρισία μιας κυβέρνησης που επικαλείται θεωρητικά το Σύνταγμα για να το καταργήσει στην πράξη. Και, παράλληλα, να πιέσουμε για την άμεση επιστροφή της δασοπυρόσβεσης, με ικανούς πόρους, στα Δασαρχεία.


5. Να παλέψουμε ώστε όλα τα ορυκτά καύσιμα να μείνουν στα έγκατα της γης, ως ελάχιστη συνεισφορά στην καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής - καταδικάζοντας τη νοοτροπία «σιγά μην λύσουμε εμείς το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη».


6. Να εργαστούμε μαζί για την ανατροπή της «Μητσοτάκης ΑΕ» αλλά και κάθε κυβέρνησης που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για φαινόμενα τα οποία οι πολιτικές της ενισχύουν.


7. Να συνταχθούμε με το πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25 που αναδεικνύει την συνενοχή μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που, ενώ παρεμβαίνει για να κλείνει τράπεζες υπέρ των δανειστών, υπέρ των αρπακτικών και υπέρ των τραπεζιτών, σφυρίζει αδιάφορα όταν η φύση και οι Ευρωπαίοι καίγονται, πνίγονται και ασφυκτιούν - αλλά και με την Προοδευτική Διεθνή που, σήμερα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία διεθνοποίησης και συντονισμού του πανανθρώπινου αγώνα για τον τερματισμό του εκμεταλλευτικού μοντέλου που μας έφερε, ως είδος, στα πρόθυρα της καταστροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365