Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Δημήτρης Κούβελας: Εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις, ο καθηγητής σύμβολο των αντιεμβολιαστών

Οι απόψεις του τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τους συναδέλφους του αλλά και εσχάτως με τη Δικαιοσύνη

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, που μίλησε για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer! 


Αν υπάρχει ένας πλήρως εμβολιασμένος πανεπιστημιακός στη χώρα μας, τις απόψεις του οποίου για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν κάνει σημαία τους οι αρνητές επιχειρώντας να προσδώσουν επιστημονική εγκυρότητα στις θεωρίες συνωμοσίας, που ανακυκλώνουν, αυτός δεν είναι άλλος από τον καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα. Οι επικριτικές προσεγγίσεις του διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ για τα εμβόλια και τις ενδεχόμενες παρενέργειες τους, που αποκλίνουν από την επίσημη επιστημονική θέση, τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τους συναδέλφους του αλλά και εσχάτως με τη Δικαιοσύνη, η οποία διερευνά εάν ο πανεπιστημιακός έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.


Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι ότι τη στιγμή, που ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας μιλά, μεταξύ άλλων, για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer!


«Εγώ παρόλο, που έκανα και τους δύο εμβολιασμούς και είμαι πλήρως εμβολιασμένος και για τον εαυτό μου έχω μία ανησυχία. Εκανα αυτό, που είχε το κέντρο. Συμπτωματικώς ήταν της Pfizer», έχει αναφέρει σε μία από τις πολυάριθμες τηλεοπτικές παρουσίες του ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, η ανάρτηση του οποίου αναφορικά με το πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο, που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η προκαταρκτική έρευνα, που διατάχθηκε, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων έχει ήδη ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Δείτε το επίμαχο σημείο από το 3:49 έως 4:02 του παρακάτω βίντεο:



Στην επίμαχη ανάρτηση ο Δημήτρης Κούβελας συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του κ. Χαρδαλιά με ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. «Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά καλή ανάρρωση. Από την ίδια θέση, ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης. Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ», ανέφερε.



Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωσε ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό. «Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», αναφερόταν στην ανακοίνωση με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία να επισημαίνει: «Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές».

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος αναφέροντας ότι «οι θεράποντες γιατροί έχουν τις απαντήσεις και όχι… τρίτοι οι οποίοι θα πρέπει να εκφράζονται με περίσκεψη και φειδώ», για να προσθέσει: «Ανακριβώς αναφέρεται από τον καθηγητή του ΑΠΘ ότι το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες των εν λόγω εμβολίων. Θα περίμενε κανείς από χείλη επιστημόνων μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια με τα υπάρχοντα δεδομένα».


Στο μεταξύ, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας δέχτηκε τα επιστημονικά «πυρά» και του καθηγητή Καρδιολογίας του ΑΠΘ Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος τον κάλεσε να σταματήσει. «Δημήτρη επιτέλους σταματά να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών. Επίσης είναι πολύ άδικο για έναν ασθενή να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του προβλήματα υγείας και επιπλέον ο καθένας να τα χρησιμοποεί για να στηρίξει τις θεωρίες συνομωσίας. ΥΓ σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσες μας σχετίζεται με το εμβόλιο!!!!».



Εξαιρετικά επικριτικός ήταν και ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, ο οποίος μίλησε για «μετανάστευση» των φοιτητών του σε περίπτωση, που συμφωνεί η ιατρική κοινότητα με τις απόψεις του Δημήτρη Κούβελα.

«Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση».


Πηγή: reader.gr

4 σχόλια:

  1. Δεν του δώσανε την θέση που ήθελε και πάει κόντρα την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο κ Κούβελας.
    Πρέπει να γράφει το περιστατικό στην κίτρινη κάρτα όπως και κάθε περιστατικό , άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν όπως και για κάθε φάρμακο ώστε η φαρμακευτικές εταιρείες να συγκεντρώνουν διάφορα στοιχεία από όλες τις χώρες πού προμηθεύουν τα φάρμακά προς αξιολόγηση.
    Όλοι οί γιατροί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό δηλαδή να δηλώνουν οτιδήποτε παρατηρούν κατά την χορήγηση ενός φαρμάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η Φαρμακοεπαγρύπνηση καταγράφει οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα συμβεί ΜΕΤΑ από λήψη φαρμάκου ή εμβολίου.ΑΦΟΥ καταγράψουν, μετά ψάχνουν να δουν αν κάτι συμβαίνει συχνά, και ΜΕΤΑ ψάχνουν αν έχει σχέση με το εμβόλιο.

    Στο γαλατικό χωριό, ΠΡΩΤΑ αποφασίζουν τα συνδικάτα των γιατρών αν έχει σχέση με το εμβόλιο και ΜΕΤΑ καταγράφουμε.

    Κατάλαβες τώρα γιατί οι ΜΕΘ στην Ελλάδα έχουν 100% θνητότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365