Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας, μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.


Σε αντίθεση με το περσινό φθινόπωρο που η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού χωρίς άλλα όπλα παρά μόνο με lockdown, μάσκες και αντισηπτικά ο καθένας πλέον μπορεί να προστατεύσει και να προστατευτεί» είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας θέτοντας το δίλημμα: Μένουμε μέσα στο τείχος ανοσίας από τα εμβόλια ή εκτός αυτού με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο να βρεθούμε σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου.


«Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο υπουργός Υγείας.


Ανακοίνωσε ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά με κορονοϊό. Θα εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά γιατί το αντίθετο θα ήταν ανήθικο απέναντι σε όσους έχουν εμβολιαστεί και υποφέρουν από άλλο νόσημα.


Ανάμεσα σε άλλα μέτρα που ανακοίνωσε από 13 Σεπτεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου του 2022 για τη μάσκα ισχύουν τα εξής:


Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας με την υποχρεωτικότητα να εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους κλειστούς χώρους.


Τελικά, παρά το γεγονός οτι πολλοί ειδικοί αυτές τις μέρες είχαν αναφέρει την επαναφορά της μάσκας  και στους εξωτερικούς χώρους, τελικά το μέτρο αυτό δεν πέρασε και ισχύει μόνο όπου υπάρχει συνωστισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365