Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες στους Κουρκουλούς – Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια εξαιτίας της εκτεταμένης φωτιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή. Σημειώνεται πως το μέτωπο επεκτείνεται δραματικά, ενώ σύμφωνα με το eviaportal.gr εκκενώθηκαν τα χωριά Ροβιές, Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ.


Νωρίτερα, στις 12.20, εστάλη sms 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι για να εκκενώσουν άμεσα προς Ιστιαία εξαιτίας της φωτιάς στην Εύβοια.


Συνολικά έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί:


Καλαμούδι

Ρετσινόλακκος

Σηπιάδα

Κουρκουλοί

Σκεπαστή

Παλαιοχώρι

Δαμιά

Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ

Ροβιές 

Κούλουρος

Μαρούλι


Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα και από αέρος περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι και πυροσβέστες στους Κουρκουλούς

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο κύκλωσαν οι φλόγες και εγκλώβισαν μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι έψαχναν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν.


Την ίδια στιγμή στο σημείο επιχειρούσαν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να τις κρατήσουν έξω από το χωριό.


Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.


«Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.


Εκκενώνεται μοναστήρι

Οι φλόγες απειλούν πλέον το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα, το οποίο εκκενώθηκε με τη βοήθεια της αστυνομία. Ωστόσο, τρεις μοναχοί αρνούνται να το εγκαταλείψουν, ενώ κάποιοι πιστοί σπεύδουν στο σημείο για συμπαράσταση.


Στάχτη 150 σπίτια και 20.000 στρέμματα γης

Στο δήμο Μαντουδίου έχουν καεί συνολικά πάνω από 150 σπίτια, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος. Παράλληλα, ο κ. Λιάσκος έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων, καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.


Την ίδια ώρα, για τη δυσκολία της κατάστασης μίλησε και ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο Mega. Ο ίδιος είπε: «Τα μέτωπα είναι τεράστια. Δεν ελέγχονται με τις δυνάμεις που είναι εκεί. Κάηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα. Η φωτιά μέσα σε 25 λεπτά διένυσε απόσταση χιλιομέτρων. Έχει τεράστιο μήκος και πλάτος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365