Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους – Ανακοινώνονται σήμερα τα νέα μέτρα

Σήμερα οι ανακοινώσεις
Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.


Το υπουργείο Υγείας αξιοποιώντας τις εισηγήσεις που έχει κάνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό, αναμένεται δια στόματος του κ. Βασίλη Κικίλια να ανακοινώσει δέσμη μέτρων που θα αφορούν από την 1η Σεπτεμβρίου τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Μεταξύ των μέτρων που θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύουν το φετινό φθινόπωρο είναι:

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για όλους (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) πολίτες, ενώ στους ανοικτούς η χρήση μάσκας θα καθορίζεται από τον «συνωστισμό»


– Υποχρεωτικό rapid test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ωστόσο, 2 τεστ/εβδομάδα θα κληθούν να κάνουν όσοι απασχολούνται στην εστίαση και την εκπαίδευση καθώς και σε άλλους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής ζωής,

– Σε θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες η είσοδος θα επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους μόνον με την προσκόμιση πρόσφατου rapid test με αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα,

– Σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, η είσοδος ομοίως θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού ή με αρνητικό διαγνωστικό τεστ,

– Στους χώρους άθλησης (ανοικτούς και κλειστούς) καθώς και στα γήπεδα οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο, με κατά περίπτωση χρήση μάσκας, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα έχουν πρόσβαση και πάλι μόνο βάσει του αποτελέσματος του διαγνωστικού τους τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365