Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια: Πληροφορίες για εγκλωβισμό εγκύου στις Μηλιές

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση αναφορά για εγκλωβισμό εγκύου στο χωριό Μηλιές στην Εύβοια

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην βορειοκεντρική Εύβοια. Δύσκολη η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό. Πλωτά μέσα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι για την απομάκρυνση κατοίκων.


Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση αναφορά για εγκλωβισμό εγκύου στο χωριό Μηλιές στην Εύβοια.


Στο σημείο επιχειρεί η πυροσβεστική για να ελέγξει κατά πόσο αυτό ισχύει.


Το μέτωπο εξαπλώθηκε και κινείται προς βορρά και προς νότο. Ο στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.


Το μέτωπο που φοβίζει περισσότερο είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από το Σπαθάρι μέχρι κάτω από τη Λίμνη. Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι που σπρώχνουν τις φλόγες προς το Καντήλι και τα Κατούνια.


Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις Μηλιές να εκκενώσουν τώρα την περιοχή. Λίγα λεπτά μετά στάθηκε αντίστοιχο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στους Γαλατσάδες και στις Καματριάδες. Ακολούθησε και νέο μήνυμα για όσους βρίσκονται στις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά.


Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα. Οι κάτοικοι που αποχώρησαν εσπευσμένα επιστρέφουν σταδιακά και έρχονται αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσε το πέρασμα της φωτιάς.


Στην Ηλεία, η φωτιά στη Νεμούτα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.


«Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις», ανέφερε αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. «Οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές». Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αχλαδινή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε οικήματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365