Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Λάρισα: Γύρισε η γλώσσα βρέφους και το έσωσε διερχόμενος πυροσβέστης

Αμέσως, πυροσβέστης προχώρησε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός βρέφους, περίπου 20 μηνών, το οποίο κινδύνευσε σοβαρά και σώθηκε χάρη στην επέμβαση πυροσβεστών, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Ξαφνικά γύρισε η γλώσσα του μωρού, με αποτέλεσμα το αγοράκι να αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του και να «σβήνει». 


Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, κοντά στη Γιάννουλη, όταν ζευγάρι από το Λιβάδι Ελασσόνας βρέθηκε κοντά στον οικισμό, με το μωρό. Ξαφνικά γύρισε η γλώσσα του μωρού, με αποτέλεσμα το αγοράκι να αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του και να «σβήνει», μπροστά στα μάτια των γονιών του, που δεν γνώριζαν τον καταλληλότερο τρόπο για να βοηθήσουν το παιδί τους. Για καλή τους τύχη, ωστόσο, από το συγκεκριμένο σημείο πέρναγε πυροσβεστικό όχημα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, που επέστρεφε από συμβάν στην περιοχή του Δαμασίου.

Οι γονείς σταμάτησαν το όχημα και ζήτησαν από το πλήρωμα να βοηθήσει το παιδί. Αμέσως, πυροσβέστης προχώρησε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που μετέφερε το βρέφος στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ.

    
Με πληροφορίες από onlarissa.gr και Εφημερίδα «Ελευθερία»

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στους πυροσβέστες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γνωστό πλέον ότι σε κανένα άνθρωπο, η ζώο δεν μπορεί να γυρίσει η γλώσσα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν ο άνθρωπος χάσει τις αισθήσεις του, η γλώσσα η οποία δεν έχει κόκαλα πέφτει προς τα πίσω και φράζει τον φάρυγγα με αποτέλεσμα την διακοπή της αναπνοής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365