Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πόλο: Ασημένιο μετάλλιο, χρυσά παιδιά!

Ασημένιο μετάλλιο
Η Εθνική Ανδρών πόλο τα έδωσε όλα, κατάφερε να ισοφαρίσει αρκετές φορές, όχι όμως και να προσπεράσει, «λυγίζοντας» στα… σημεία. Ακόμη κι έτσι όμως αυτό που πέτυχαν ο Θοδωρός; Βλάχος και οι παίκτες του μένει στην ιστορία και καταγράφεται ως μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν πολύ άσχημο για την Εθνική μας. Μακριά από την εξαιρετική άμυνα που είχε δείξει σε όλο το προηγούμενο τουρνουά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε έξι γκολ και πέτυχε τρία (Σκουμπάκης, Κολόμβος και Βλαχόπουλος).

Το έργο των διεθνών μας έγινε πολύ δύσκολο με το καλημέρα καθώς σε κάθε επίθεσής του σχεδόν οι Σέρβοι έβρισκαν δίχτυα. Κι όμως η επιστροφή των Ελλήνων στη δεύτερη περίοδο ήταν εντυπωσιακή.

Με την άμυνα να γίνεται «ατσάλινη» όπως τη συνηθίσαμε, η Ελλάδα απάντησε με 4-2 για να μειώσει στο ημίχρονο στο γκολ (7-8).

Φουντούλης Βλαχόπουλος Γκιουβέτσης Παπαναστασίου σκόραραν για να ισοφαρίσουν το σκορ σες 7-7! Ο Πρλαΐνοβιτς σκόραρε μετά την αποβολή που κέρδισε από τον Σκουμπάκη για να κλείσει το οκτάλεπτο στο 7-8 υπέρ γων Σέρβων.


Στην τρίτη περίοδο η Σερβία προσπάθησε να ξεφύγει (7-9) όμως και πάλι η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα με τους Μουρίκη και Φουντούλη (στον παίκτη παραπάνω) για το 9-9!

Τελικά και αυτή περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Σερβία να έχει προβάδισμα ενός τέρματος καθώς Πλαΐνοβιτς έκανε το 9-10.

Με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου ο Σκουμπάκης ισοφάρισε και πάλι για την Ελλάδα (10-10), με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς μπαίναμε στο τελευταίο κομμάτι του συγκλονιστικού τελικού.

Με 6:15 η Σερβία προσπέρασε εκ νέου με πέναλτι (10-11) του Πλαΐνοβιτς, ενώ λίγο αργότερα οι αντίπαλοί μας σκόραραν από κοντά (στον παίκτη παραπάνω) για να πάρουν σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων (10-12), με 5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε επιθετικές λύσεις στο διάστημα αυτό και χαρακτηριστικό είναι ότι πέτυχε μόλις ένα τέρμα στα οκτώ τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο πιο κρίσιμο σημείο η Σερβία λέφυγε με τρία γκολ (10-13 με τον Μάντιτς) καθώς οι πρώην Γιουγκοσλάβοι εκμεταλλεύθηκαν για μία ακόμη φορά τον παίκτη παραπάνω. Τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το ασημένιο μετάλλιο, σε μια σπουδαία επιτυχία.

Ελλάδα – Σερβία 10-13

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365