Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

«Να φύγουν όλοι από τη Βαρυμπόμπη»: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά, καίγονται κτίρια και στρατόπεδο

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική! Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πύρινη λαίλαπα καίει ήδη κτίρια, καθώς επίσης και ένα στρατόπεδο καταδρομέων!


Δραματική είναι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη, με τον αντιδήμαρχο, αλλά και τον δήμαρχο Αχαρνών να περιγράφουν μια κόλαση και να απευθύνουν έκκληση να φύγουν όλοι από την περιοχή!

Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (03/08), είναι πια ανεξέλεγκτη και έχει, πλέον, τυλίξει και κτίρια στις φλόγες της, αλλά και ένα στρατόπεδο με έξι καταδρομείς!


Το ένα μέτωπο, πριν από τη γέφυρα στην 7η στάση της Βαρυμπόμπης, πέρασε τον δρόμο και καίει ένα παλιό σπίτι, αλλά και εγκαταστάσεις στις οποίες γίνονταν εκδηλώσεις.

Θυμίζουμε, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού Αδάμες και μάλιστα, η δημοτική αρχή, οι αστυνομικοί και η δημοτική αστυνομία, με σειρήνες και ντουντούκες, καλούν τον κόσμο να εγκαταλείψει τα σπίτια του!

Επιπλέον, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ και έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 


Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.


Επιπλέον, λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

- Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας

- Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης

- Τατοΐου από οδό Πάρνηθος


Μήνυμα στο 112

Νέα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου, Ερυθραίας, Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού.


Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».


Ισχυρές δυνάμεις

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, μετά την ενίσχυση των δυνάμεων, στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια εκδήλωσής της πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365