Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Παραιτήθηκε ο διοικητής της αεροπορίας στρατού υποστράτηγος Κουμεντάκος

Μία παραίτηση που σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα

Ο διοικητής της αεροπορίας στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος υπέβαλε την παραίτησή του για το θέμα των «Σινούκ» κατά την πυρόσβεση των πυρκαγιών.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της αεροπορίας στρατού υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος! Μία παραίτηση που σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και μένει να διευκρινιστεί αν αυτή θα γίνει δεκτή.


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι μία εξέλιξη των τελευταίων ημερών στη διαδικασία αναζήτησης και επίρριψης ευθυνών. Το πρωί της Δευτέρας (9/8) συνεκλήθη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες στην κατάσβεση των πυρκαγιών από τα στρατιωτικά ελικόπτερα.


Ο κ. Κουμεντάκος είναι υπεύθυνος για τα «Σινούκ» εκ των οποίων 4 από τα 14 διατέθηκαν για πυρόσβεση, ενώ - για τα γνωρίζει και ο κόσμος- τα υπόλοιπα μέσα (όπως τα Καναντέρ) είναι στη δικαιοδοσία της πολεμικής αεροπορίας.


Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το όλο θέμα γεννήθηκε για τον αριθμό που διατέθηκαν ή για τον τρόπο που επιχείρησαν, καθώς το πρώτο σκέλος είναι ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο επειδή ζητήθηκε η μετάθεση του υποστράτηγου Κουμεντάκου στο ταμείο Εθνικής Άμυνας, το θεώρησε υποτιμητικό και έτσι υπέβαλε την παραίτησή του.


Οι ρίψεις των «Σινούκ» είναι εφάμιλλες των «Έρικσον», καθώς πάνε στοχευμένα πάνω από τις φωτιές και αδειάζουν τις δεξαμενές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365