Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ανεξέλεγκτη η φωτιά: Καίει Δροσοπηγή και Κρυονέρι -Πέρασε στην Εθνική οδό, φλέγονται τα διόδια Αφιδνών (ΦΩΤΟ)

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εφιάλτη
Ανεξέλεγκτο είναι το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που προέκυψε από την αναζωπύρωση της φωτιάς στους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας. Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι και κατευθύνονται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν. Η φωτιά έχει φτάσει στην Εθνική οδό και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα διόδια των Αφιδνών.

Εκκενώνονται και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες λόγω των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική.

Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες, εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας».


Ενώ νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωρωπό.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ήδη οι φλόγες έχουν φτάσει στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τη βόρεια πλευρά κατευθύνονται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο.


Όλοι οι κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές απομακρύνονται με τη συνδρομή της αστυνομίας, ενώ το βάρος της πυρόσβεσης έχει πέσει κυρίως στα εναέρια μέσα καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις να παραμείνουν κοντά στο μέτωπο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.


Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν επιχειρεί το ρωσικό Beriev καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο.


Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.



Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική από Καλυφτάκη ως Οινόφυτα

Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή.

Η Νέα Οδός ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.


Περιπολικό της αστυνομίας φαίνεται σε δεύτερο βίντεο να κάνει χρήση της ΛΕΑ, προκειμένου να μεταβεί στο σημείο όπου έχει πραγματοποιηθεί η διακοπή διέλευσης των οχημάτων για προληπτικούς λόγους.


Στην Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.


Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.


Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.



Πύρινα λαίλαπα στους πρόποδες της Πάρνηθας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.


Πύρινα λαίλαπα στους πρόποδες της Πάρνηθας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.



Εθελοντής πυροσβέστης είπε στον ΣΚΑΪ πως η πυρκαγιά που έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι σε σημείο που δε μπορεί να προσεγγίσει κανείς για να την περιορίσει.


Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει νέο μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής: Αν βρίσκεστε στην Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.


Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική από Καλυφτάκη ως Οινόφυτα

Η Νέα Οδός ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.


Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.



Ανεξέλεγκτο είναι το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που προέκυψε από την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Οι φλόγες καίνε τους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια, όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή. Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εθελοντής πυροσβέστης είπε στον ΣΚΑΪ πως η πυρκαγιά που έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι σε σημείο που δε μπορεί να προσεγγίσει κανείς για να την περιορίσει. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός έδειξε συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση της Δροσοπηγής.

Στην περιοχή η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και επεκτείνεται. Η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, καθώς πλησιάζει σε σπίτια. Παράλληλα, οι πυροσβέστες δίνουν ασταμάτητα μάχη με τις φλόγες, ενώ πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να ειδοποιήσουν τον κόσμο να προχωρήσει στην εκκένωση.



Παράλληλα, ο δήμος Διονύσου έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για προληπτική εκκένωση της δημοτικής κοινότητας Κρυονεριου, λόγω της πυρκαγιάς. «Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με τάξη και ψυχραιμία. Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων», αναφέρεται σχετικά.



Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Γύρω στις 16:00 υπήρξαν πληροφορίες ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα κοντέινερ με τα πολύτιμα αντικείμενα, δηλαδή εντός του ιστορικού πυρήνα του κτήματος. Στις 16:30 η φορά του ανέμου ωστόσο άλλαξε κατεύθυνση και δεν έκαιγε προς τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος.

Νωρίς το βράδυ μιλώντας στο iefimerida ο Βασίλης Κουτσαβλής ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο Τατόι είχε περιοριστεί, δεν απειλούσε τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος, τα κτίσματα και τα κοντέινερς, στα οποία έριχναν συνεχώς νερό. Ανέφερε ακόμη ότι η κατασκευή τους είναι τέτοια που δεν επηρεάζονται από τη φωτιά.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκεται στο Τατόι μαζί με τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής και βρίσκονται σε επιφυλακή.


«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχει φτάσει στα ανάκτορα στο βασιλικό κτήμα μέσα», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Η πυρκαγιά είναι μέσα στα βασιλικά κτήματα, κοντά στα ανάκτορα. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στα κτίρια, αλλά είναι κοντά και όπως με ενημέρωσε η Πυροσβεστική είναι πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που έφεραν για να αποθηκευτούν μέσα τα αντικείμενα των βασιλικών ανακτόρων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ως συνδρομή στις εν εξελίξει πυρκαγιές: Στην Αττική επιχειρούν 173 αστυνομικοί με 64 οχήματα, στην Ηλεία 60 αστυνομικοί με 25 οχήματα, στην Εύβοια 34 αστυνομικοί με 18 οχήματα και στη Μεσσηνία 20 αστυνομικοί με 11 οχήματα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αστυνομικών και να μην κινούνται στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).


Δείτε συγκλονιστικές εικόνες 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365