Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Ευλαμπία Ρέβη, Γεωργία Γαραντζιώτη και άλλοι ρεπόρτερ δείχνουν πως να κρατάς μικρόφωνο με ανθρωπιά και ήθος

Όταν η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός… κρατάνε μικρόφωνο
Ρεπόρτερ όπως οι Ευλαμπία Ρέβη, Γεωργία Γαραντζιώτη, Ελευθερία Σπυράκη, Κώστας Ασημακόπουλος, Χρήστος Νικολαΐδης «διδάσκουν» σεβασμό, τιμιότητα και αξιοπρέπεια.

Ναι, δεν σβήνουν τη φωτιά, δεν είναι πυροσβέστες, ούτε εθελοντές, ούτε παιδιά του ΕΚΑΒ. Είναι δίπλα στην πρώτη γραμμή ή λίγο πιο πίσω για να μεταφέρουν στον κόσμο τις εξελίξεις, τη θλίψη, τον πόνο, την ιστορία του κάθε ανθρώπου. Όλοι μα όλοι έχουν μια ιστορία πίσω τους. Καμένη πλέον. Στάχτη…

Είναι άνθρωποι όμως και αυτοί που «σπάνε», που έχουν στιγμές που πετάνε το μικρόφωνο και πιάνουν τη μάνικα, που κρύβουν τον προσωπικό τους πόνο και μένουν εκεί και συνεχίζουν. Που τραμπουκίζονται αλλά την επόμενη στιγμή είναι εκεί στο πόστο τους, με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε αυτό που κάνουν. Που θα δώσουν μια αγκαλιά σε αυτόν που την έχει ανάγκη και θα του προσφέρουν το πιο απλό, το πιο ανθρώπινο: Μια μάσκα, γιατί βλέπουν πως έχει αναπνευστικά προβλήματα και ο καπνός είναι ισάξια καταστροφικός της φωτιάς.

Δημοσιογράφοι, που τόσα έχουν ακούσει γιατί είναι… δημοσιογράφοι, διδάσκουν ανθρωπιά, σεβασμό, τιμιότητα.

Η Ευλαμπία Ρέβη συγκίνησε όλο τον κόσμο με τον παππούλη στην Εύβοια, που του στάθηκε την ώρα που άπαντες τον έχουν εγκαταλείψει και εκείνος δακρυσμένος την πήρε μια αγκαλιά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.


«Έκανα απλώς τη δουλειά μου, όπως τόσοι και τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι. Απλώς, καμία φορά σπάμε κι εμείς, γιατί και οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι». Ταπεινότητα…

Η Γεωργία Γαραντζιώτη, άφησε το μικρόφωνο και πήρε τη μάνικα βοηθώντας τους πυροσβέστες γιατί σε αυτές τις στιγμές, κανείς δεν περισσεύει, όλοι χρειάζονται.


Δεν πάει πολύς καιρός που Γερμανίδα δημοσιογράφος λέρωσε τα ρούχα της στις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα με εκατοντάδες νεκρούς, πριν βγει στον «αέρα» για ένα στημένο ρεπορτάζ. Η Γεωργία έδειξε την ανθρώπινη πλευρά, την εύθραυστη εικόνα του δημοσιογράφου που δεν έγινε τίποτα αν «σπάσει», γιατί σε αυτή τη ζωή (και ιδίως αυτή τη χώρα) αγνοούμε τις πραγματικές αξίες και αυτά που έχουν σημασία.

Η Ελευθερία Σπυράκη προπηλακίστηκε, ο συνάδελφός της Κώστας Αλατζάς και ο οπερατέρ τους κτυπήθηκαν, αλλά ουδείς τους βγήκε να το «πουλήσει». Εξήγησαν τι έγινε, και… αυτό ήταν. Τέλος! Την επόμενη μέρα ήταν στην πρώτη γραμμή μάχης της ενημέρωσης και πάλι. Από τη Βαρυμπόμπη η Ελευθερία πήγε στην Εύβοια.


Με ανθρωπιά, με σεμνότητα, δίχως κραυγές και υπερβολές ο Κώστας Ασημακοπουλος, χρόνια ρεπόρτερ βόλεϊ και σπορ και ο Χρήστος Νικολαΐδης μεταφέρουν εικόνες αλλά και την κάθε ιστορία των πληγέντων δίνοντας τον λόγο σε αυτούς που πρέπει και το αξίζουν. Εντύπωση μας είχε κάνει, πως ο Χρήστος Νικολαΐδης έκρυβε σε ζωντανή μετάδοση το μπανταρισμένο του χέρι πίσω από την πλάτη του και όταν τον ρώτησαν από το στούντιο, τι έπαθε, εκείνος απλά απάντησε «δεν έχει σημασία» και συνέχισε να μεταφέρει το ρεπορτάζ.


Όταν η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός… κρατάνε μικρόφωνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365