Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Βίλια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ακούστηκαν εκρήξεις

Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας στο σημείο Τιτάν
Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας. Ακριβώς απέναντι μαίνεται η φωτιά στη περιοχή Καραούλι, όπου ανεφοδιάζονται τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες. 


Για ένα ακόμη βράδυ η ευρύτερη περιοχή των Βιλίων βρίσκεται στις φλόγες. Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας στο σημείο Τιτάν. Ακριβώς απέναντι μαίνεται η φωτιά στη περιοχή Καραούλι, όπου ανεφοδιάζονται τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η φωτιά έχει κατέβει χαμηλά προς τον οικισμό Θέα όπου σύμφωνα με Μαρτυρίες κατοίκων στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν κάποιοι οικισμοί και μια επιχείρηση. 


Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς. Καλύτερη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι. Καραούλι, Παλαιοκούνδρα, Άγιος Γεώργιος και το γνωστό πλέον μέτωπο που καίει όλες αυτές τις μέρες στο Όρος Πατέρας. 

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. 

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Επί ποδός όλη τη νύχτα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως χωματουργικά και υδροφόρες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Η Αστυνομία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε σπίτια ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τη περιοχή Τιτάν που βρίσκεται μεταξύ Παλαιοχωρίου και Άγ. Σωτήρας. 


Πρόκειται για πευκόφυτο οικισμό με τις φλόγες να έχουν κατέβει πολύ χαμηλά και κινούνται προς τη περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. Στη περιοχή Καραούλι περνάνε περιπολικά ζητώντας από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο. 

Αυτή την ώρα επικρατεί άπνοια στη περιοχή, ωστόσο, ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες ριπές ανέμου που μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία. Η φωτιά έχει φουντώσει στη περιοχή Θέα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο στο βουνό. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365