Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου στην Ελλάδα

Τι λένε οι ειδικοί

Για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς και την σημασία του εμβολιασμού για την «εκρίζωση» του ιού τα επόμενα χρόνια μίλησαν ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.


Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, ο 70χρονος που υπέκυψε στον κορωνοϊό ενώ είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, είναι μια τραγική εξέλιξη με δύο δυνατά μηνύματα:


Είναι μια τραγική εξαίρεση στον κανόνα καθώς ο απολογισμός των 13.200 ατόμων στην χώρα μας ήταν ανεμβολίαστοι. Τα εμβόλια προστατεύουν και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ειδικά σε σχέση με το 4ο κύμα που έρχεται» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.


Οι μεταλλάξεις φαίνεται ότι είναι υπερματαδοτικές και ότι μολύνουν και τους εμβολιασμένους. Παράλληλα, η συζήτηση περί εκρίζωσης του ιού φαίνεται ότι δεν είναι εφικτή στα αμέσως επόμενα χρόνια. «Είναι πολύ δύσκολο αν δεν ολοκληρωθούν περισσότερο και με καλύτερο τρόπο τα εμβόλια έτσι ώστε να πετύχουμε την εκρίζωση του ιού» τόνισε ο ίδιος.


Ο διευθυντής σημείωσε πως όλη η οικογένεια του 70χρονου είχε εμβολιαστεί πλήρως και τόνισε πως έχουμε μπροστά μας δύσκολο χειμώνα και πως πρέπει να πεισθούν και οι τελευταίοι για να εμβολιαστούν.


«Είναι κρίμα να φτάσουμε σε συνθήκες που να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής.. Για να μην φτάσουμε σε οριζόντια μέτρα πρέπει να προλάβουμε και να ξεπεράσουμε τους φόβους» είπε ενδεικτικά.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίων καθώς και νέας γενιάς εμβόλια που έρχονται θα αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο τις μεταλλάξεις.


Δύσκολος χειμώνας

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως είναι δεδομένο ότι, όταν μπούμε στον χειμώνα, τα πράγματα θα είναι χειρότερα σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας και το άνοιγμα των σχολείων.


Αναφερόμενος στην περίπτωση του 70χρονου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει φάρμακο και κανένα εμβόλιο που να είναι 100% αποτελεσματικό και πως το να αποτύχει μια φορά εκεί που έχει πετύχει 200 χιλιάδες φορές ή ένα εκατομμύριο, είναι κάτι που στενοχωρεί αλλά δεν ακυρώνει το εμβόλιο.


Προκειμένου να το εξηγήσει περαιτέρω, ανέφερε πως 3.500 κρούσματα που υπήρχαν τον Νοέμβριο κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα σήμαιναν 120 νεκρούς . Τα 3.500 κρούσματα τον Μάρτιο σήμαιναν 60-70 νεκρούς, ενώ τα 3500 κρούσματα σήμερα (Αύγουστο) σημαίνουν 20 νεκρούς.


Τόνισε πως η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούμε όλοι με τα υπάρχοντα εμβόλια και όταν έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα θωρακιστούμε ακόμη καλύτερα.


«Παρά το ευχάριστο της μείωσης των νεκρών φοβούμαι ότι έχουμε εθιστεί στον θάνατο δηλαδή πεθαίνει ένα μισό λεωφορείο κάθε μέρα από ένα ιογενές νόσημα που θα μπορούσαμε να το προλάβουμε» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι ένας φυσιολογικό κομμάτι της ζωής που δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.


«Πρέπει εμείς να κερδίσουμε τον αγώνα και όχι ο ιός» επεσήμανε μεταξύ άλλων.


2 σχόλια:

  1. έκλεισε ο κύκλος όσων είχαμε να μάθουμε και να πούμε.Καταλάβαμε καλά γιατί στον πλανήτη ο άνθρωπος διαχρονικά έχει εμφυλίους.Ενώ θεωρούνταν αυτονόητο το εμβόλιο, προέκυψε αντίρρηση και σ αυτό.Κάποιοι ενώ δεν έχουν να φάνε, έχουν και άποψη για την ιατρική.Ενώ δεν έχουν το μυαλό να κάνουν κάτι σπουδαίο στη ζωή τους...Να! Θα σου έχουν άποψη και σε επιστημονικά ζητήματα.Τέλος δεν υπάρχει σωτηρία...
    Υγ.Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι τον Κορονοϊό τον ανακάλυψαν οι Χριστιανοί για να τους εξοντώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια κ. Βασιλακόπουλε όπως αναφέρατε και θα εμβολιαστούμε και φυσικά μειώστε τα άτομα στα μέσα μεταφοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365