Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανασχηματισμός – Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση στην κυβέρνηση - Η προειδοποίηση του Τσίπρα

Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που συμβαίνει

Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που συμβαίνει μόλις λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης! Και ενώ ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.08.2021) και σε αυτόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε την… ανατροπή!


Και ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν μετά τον ανασχηματισμό είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 


Όπου “απουσία διακομματικής συναίνεσης” είναι η οργισμένη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου έκαναν λόγο ακόμη και για αποστασία του ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Άμυνας. 


Η επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και η προειδοποίηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ


«Η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορά προσώπων» αυτό είναι το πρώτο σχόλιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης τηλεφώνησε στον  Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Μιχάλη Καλογήρου  και τον  ενημέρωσε για την συμμετοχή  του κ. Αποστολάκη στην κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν ότι η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορές προσώπων.


Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ακόμα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η κίνηση του δείχνει ότι προσπαθεί να  καλύψει τα μεγάλα προβλήματα του επιτελικού κράτους με υφαρπαγή στελεχών από αλλά κόμματα.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς τις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365