Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Φουντώνουν οι φωτιές στην Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από ρίψεις νερού μέσα από Canadair (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Πολλά είναι τα εναέρια μέσα -10 σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά και την ενημέρωση νωρίτερα- μεταξύ των οποίων και το Beriev, που επιχειρούν στην περιοχή.


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Δημήτρη Βουρδάνο, η κατάσταση είναι άσχημη με τη φωτιά ανεξέλεγκτη κοντά στους οικισμούς Δαφνούσα, Μετόχι και Σπαθάρι. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι τα εναέρια μέσα δεν έχουν περάσει από εκεί «εδώ και ώρες» και πως «αν δεν το κάνουν η νύχτα θα είναι τραγική».


Ένα μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά. Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.


Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.


Συγκλονιστικές εικόνες από Canadair που επιχειρεί στην Εύβοια

Εικόνες που καταγράφηκαν μέσα από Canadair που επιχειρούσε στα μέτωπα της Εύβοιας, καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και του κινδύνου που συνεχίζουν να διατρέχουν οι οικισμοί. 


Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365