Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Στη «μάχη» με τις φωτιές και ο στρατός: Drone και ελικόπτερα σε όλη την επικράτεια

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα

Τον σχεδιασμό για την περαιτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις φωτιές ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.08.2021) ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, γνωστοποίησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους τρόπους που θα συνδράμει ο στρατός στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.


«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών  αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρχικά.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση για την πρόληψη πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια από αέρως και από εδάφους με συνεχείς περιπολίες. 


«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα, έτσι και τώρα», είπε εν συνεχεία ο υπουργός δίνοντας το λόγο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να εξειδικεύσει τα μέτρα. 


«Ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης. Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση. Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους. Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περοιχές και περιοχές υψηλού κινδύνου 

Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί  και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365