Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Instagram: Γιατί γίνονται ιδιωτικοί οι λογαριασμοί χρηστών κάτω των 16 ετών

Οι ανήλικοι οι οποίοι συνδέονται για πρώτη φορά στο Instagram θα προεπιλεγούν αυτόματα έναν «ιδιωτικό» λογαριασμό

Το Instagram μετατρέπει σε ιδιωτικούς όλους τους νέους λογαριασμούς ατόμων κάτω των 16 ετών, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η πλατφόρμα.


Πιο συγκεκριμένα, οι ανήλικοι οι οποίοι συνδέονται για πρώτη φορά στο Instagram θα προεπιλεγούν αυτόματα έναν «ιδιωτικό» λογαριασμό, καθώς η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο «ασφαλούς και ιδιωτικής» πλατφόρμας.


Σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν, μόνο ένας στους πέντε επέλεξαν δημόσιο λογαριασμό, ενώ η ιδιωτική ρύθμιση ήταν προεπιλεγμένη.


Αυτή η αναβάθμιση, όσον αφορά τους υπάρχοντες λογαριασμούς από κατόχους που είναι 16 ετών, θα σταλεί ως ειδοποίηση «επισημαίνοντας τα οφέλη» της μετάβασης του λογαριασμού τους από δημόσιο σε ιδιωτικό.


Επιπλέον, νέες δοκιμές της πλατφόρμας αποκάλυψαν ότι 8 στους 10 νέους αποδέχτηκαν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για ιδιωτικό λογαριασμό. Το Instagram υποστηρίζει ότι οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις του αφορούσαν τη «Σωστή ισορροπία της ασφάλειας».


«Παλιά, ζητούσαμε από τους νέους να επιλέξουν από μόνοι τους ανάμεσα σε δημόσιο λογαριασμό ή ιδιωτικό όταν εγγραφούν στο Instagram» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.


«Μια ακόμα αλλαγή της εταιρείας ήταν ότι για να αποτρέψουμε τους λογαριασμούς που εμφανίζουν «ύποπτη συμπεριφορά», έχουμε αποκλείσει την δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα ή να ακολουθούν παιδικούς λογαριασμούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365