Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης για κοροναϊό: Όχι σε lockdown το φθινόπωρο - Δεν θα επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός για τον κοροναϊό

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις φωτιές που έπληξαν για πολλές ημέρες τη χώρα μας, ωστόσο υπάρχει και το… μέτωπο του κοροναϊού που συνεχίζει να απασχολεί και να προβληματίζει την κυβέρνηση.


Αυτός ήταν και ο λόγος που μερίδα δημοσιογράφων άρπαξε την ευκαιρία για να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό τι μέλλει γενέσθαι από το φθινόπωρο.   


“Δυστυχώς τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι αριθμοί του εμβολίου. Αυτό έχει επιπτώσεις ως προς τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. Σήμερα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά όχι μία αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ. Μόλις επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους θα πρέπει να κάνουμε μία νέα προσπάθεια να τους πείσουμε για τον εμβολιασμό. Θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να μπορέσουμε να τους ενθαρρύνουμε. Πριν τα τέλη Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας στη συνέχεια πως “δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”.


Για την περίπτωση ενός νέου lockdown το Φθινόπωρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως: “Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockodown, αλλά ο εμβολιασμός και η κοινή λογική. Η οικονομία θα λειτουργήσει και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Ζητώ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες για το πώς θα επιστρέψουν από τις διακοπές. Να κάνουν self tests και να μην έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας τους”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365