Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: Σοκαριστικές εικόνες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου (video)

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες
Εικόνες που μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν. Εικόνες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου ένα κορίτσι ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου όταν κόσμος μπήκε στην πίστα στην προσπάθεια να μπει, με κάθε τρόπο, σε αεροπλάνα και να φύγει από το Αφγανιστάν.


Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ, εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο και ύστερα από 20 χρόνια ανέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν, με τη χώρα να μπαίνει σε μια “άγνωστη” επόμενη μέρα.


Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media αποτυπώνουν τον τρόμο για τους Ταλιμπάν όσων έχουν μείνει στην Καμπούλ. Άνθρωποι σε απόγνωση να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σκαρφαλώσουν στις φυσούνες που οδηγούν στα αεροπλάνα. Τέτοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16.08.2021) στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου και πολλοί ακόμη έχουν τραυματιστεί καθώς πολλές εκατοντάδες Αφγανοί σπεύδουν όπως-όπως στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διαφύγουν.


Πυρ στον αέρα

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί, στους οποίους ανατέθηκε η φρούρηση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, πυροβόλησαν στον αέρα για να απωθήσουν χιλιάδες Αφγανούς που είχαν μπει στον διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από το κίνημα των Ταλιμπάν.

«Έχω τρομοκρατηθεί. Πυροβόλησαν στον αέρα. Είδα ένα νεαρό κορίτσι να συνθλίβεται και να πεθαίνει καθώς ποδοπατήθηκε από το πλήθος», είπε αυτόπτης μάρτυρας αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365