Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 10 κλάδοι που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

Τα μέτρα αφορούν κυρίως όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού ισχύουν από την Δευτέρα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Μεταξύ άλλων, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών από ανηλίκους 12 έως 17 ετών, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, ενώ περιγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.


Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρεται σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – από κορονοϊό – υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».Παράλληλα, περιγράφονται αναλυτικά και οι δέκα κλάδοι, όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα (εργαστηριακοί έλεγχοι) με δική τους δαπάνη. Οι κλάδοι αυτοί είναι:


Εστίαση

Τουριστικές Επιχειρήσεις

Μεταφορές

Τηλεοπτικές παραγωγές

Κινηματογραφικές παραγωγές

Θεατρικές παραγωγές

Μουσικές παραγωγές

Χορευτικές παραγωγές

Εκπαιδευτικοί

Πανεπιστημιακοί


Στους χώρους εστίασης περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365