Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Μέσα στις 10 περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Οι 10 Περιφερειακές Ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Περισσότεροι από 6,6 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 57,7% του γενικού πληθυσμού και στο 67,2% του ενήλικου πληθυσμού, ανακοίνωσε ο ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.


Με μία τουλάχιστον δόση εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 6,4 εκατ. πολίτες δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού. Σε περισσότερα από 650 σημεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα να διενεργούν ημερησίως 75.000 εμβολιασμούς.


Καθημερινά αναπτύσσονται 301 κινητές ομάδες για κατ οίκον εμβολιασμούς, 41 κινητές μονάδες που εμβολιάζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και ενώ κινητές μονάδες εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, αστέγων και Ρομά. Παράλληλα ετοιμάζονται δράσεις εμβολιασμού σε ΑΕΙ, σε μεγάλους οργανισμούς και εξελίσσεται ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνεργασία με Εκκλησία.


Οι 10 Περιφερειακές Ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού


Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους οι περιφερειακές ενότητες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού είναι οι εξής:


Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία. Σε αυτές τις περιοχές θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

4 σχόλια:

  1. Λόγω :
    1ον έχουμε μεγάλο μέρος του πληθυσμού με χαμηλές πνευματικές πολιτιστικές παραστάσεις.
    2ον. Διαχρονικά ισχυρή επίδραση της Εκκλησίας ,όπου επι δεκαετίες παίζει και το ρόλο του τοποτηρητή και δίνει κατευθύνσεις.
    3ον. Ισχυρό ακροδεξιό μέτωπο που ακριβώς γεννιέται και διογκώνεται όπου προϋπάρχουν οι 2 προηγούμενες καταστάσεις.
    Υγ δεν θα δεις αντιεμβολιαστές εύκολα, σε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει , που έχουν στήσει δουλειές, που έχουν ταξιδέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι καταλάβαμε που ανήκεις "σύντροφε", συνέχισε τον διχασμό.

      Διαγραφή
  2. Σε αυτές τις περιοχές θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών. Ναι δώστε 7.000 Gb τώρα να μας πείσετε 🤡🤡🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μέτρα απευθύνονταν σε άτομα με πλήρη εγκεφαλική λειτουργία.Τσολιάδες ,μάγκες και παραθρησκευτικοί δεν πιάνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365