Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Στο 15% οι αρνητές εμβολιασμού σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό

Το ποσοστό των αρνητών εμβολιασμού στα τρία σώματα κυμαίνεται στο 10-15%

Υψηλά είναι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων αλλά και των αρνητών του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό.


Ειδικότερα, το ποσοστό των αρνητών εμβολιασμού στα τρία σώματα κυμαίνεται στο 10-15% σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη. Επιπλέον και τα ποσοστά εμβολιασμού κινούνται με χαμηλές «πτήσεις» αν και την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αυξητική τάση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα ποσοστα εμβολιασμού στην ΕΛΑΣ είναι 61,53% εμβολιασμένοι ποσοστό που αντιστοιχεί σε 33.841 αστυνομικούς, 28,47% ή 15.658 αστυνομικοί ανεμβολίαστοι και ένα ποσοστό 10% που νόσησαν, δηλαδή 5.500 αστυνομικοί. Εκείνο που είναι άγνωστο είναι το πόσοι από αυτούς τους 5.500 αστυνομικούς θα θελήσουν να εμβολιαστούν.

Στην Αττική έχει εμβολιαστεί το 56% του προσωπικού της Αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη το 57%.

Υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό νέων αστυνομικών και μάλιστα σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού καθώς εκτιμούν ότι ο ιός δεν αποτελεί κίνδυνο για εκείνους.


Στην Πυροσβεστική, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 57% ήτοι 5.169 πυροσβέστες ενώ σε αυτούς που θεωρούνται ενεργοί είναι και αυτοί που έχουν νοσήσει. Από την πυροσβεστική δεν έχουν λείψει και τα... ευτράπελα, καθώς 54 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν είχαν εμβολιαστεί αντικαταστάθηκαν από 35 συναδέλφους τους κατόπιν διαταγής του αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη. Παράλληλα αξιωματικός της υγειονομικής υπηρεσίας του σώματος απομακρύνθηκε από το πόστο του ως φανατικός αντιεμβολιαστής.


Στο Λιμενικό Σώμα έχει εμβολιαστεί το 65%, δηλαδή 4.782 λιμενικοί ενώ δεν έχουν λάβει το εμβόλιο 2.574 στελέχη του σώματος, ποσοστό 35%. Ένα ποσοστό 10-15% δημιουργεί προβληματισμό καθώς είναι αμετάπειστοι στο να εμβολιαστούν ακόμη και υποβληθούν σε σελφ τεστ.


Βέβαια, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, αναστολή εργασίας για τους ένστολους δεν προβλέπεται, παρ' όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα στα σελφ τεστ.


Στην όλη υπόθεση υπάρχει και το αξύμωρο σχήμα ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εργαζομένων και πελατών.

1 σχόλιο:

  1. Η Παναγία τους δίνει εντολές αυτούς.Ειδικά όσους μπήκαν απ το παράθυρο έχουν ειδική επαφή με τα Θεία..
    Γενικότερα όμως πολύς κόσμος αντι να ακολουθεί την επίσημη εκκλησία ,πιστεύει το μοναχό Ξερολίδη ,τη Μοναχή Οραματίδου κλπ ακραία στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365