Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Απογραφή 2021: Τρέχουν οι αιτήσεις για απογραφείς, χιλιάδες οι θέσεις, πώς θα πληρωθούν

Τους 80.000 θα φτάσουν οι απογραφείς

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητά συνεργάτες για την απογραφή του 2021. Δεκάδες χιλιάδες οι απασχολούμενοι, πώς θα πληρωθούν.


Τους 80.000 θα φτάσουν οι απογραφείς που θα απασχολήσει οι ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή του 2021. Πρόκειται για Τακτικούς, Ειδικούς και Εφεδρικούς. Οι εφεδρικοί θα ανέλθουν σε 15.000 καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν απογραφείς που τυχόν θα παραιτηθούν κατά τη διάρκεια των απογραφικών εργασιών.


Για πόσο θα απασχοληθούν;

Οι απογραφείς θα ξεκινήσουν να απασχολούνται στα μέσα Οκτωβρίου για τη διανομή των κωδικών που θα χρησιμοποιηθούν για την αυτοαπογραφή του πληθυσμού και θα ολοκληρώσουν την εργασία τους εντός δύο μηνών, με την καταχώριση και τον ποιοτικό έλεγχο των στοιχείων για την παράδοση του απογραφικού υλικού στον αρμόδιο επόπτη.


Πώς θα αποζημιωθούν οι απογραφείς;

Οι απογραφείς θα αποζημιώνονται κατά συμπληρωμένο (είτε μέσω αυτοαπογραφής είτε μέσω συνέντευξης), ελεγμένο και ορθώς καταχωρισμένο στην ηλεκτρονική εφαρμογή ερωτηματολόγιο


κατοικίας,

ατόμου που διαμένει μόνιμα στην κατοικία

ατόμου που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

Σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, προβλέπεται ειδική πρόσθετη αποζημίωση για κάθε ανθρωποημέρα απασχόλησης Απογραφέα που θα χρειαστεί να μεταβεί σε νησί διαφορετικό από αυτό της μόνιμης κατοικίας του, λόγω έλλειψης Απογραφέων στο νησί αυτό. Στην αποζημίωση συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, όπου προκύψει.



Στην αμοιβή των ερωτηματολογίων των ανωτέρω Ενοτήτων Α1, Α2 και Α3, συμπεριλαμβάνονται, τυχόν δαπάνες μετακίνησης, τηλεφωνίας και χρήση διαδικτύου (internet) για τη συμπλήρωση και υποβολή των ερωτηματολογίων. Κατά συνέπεια, πέραν των ανωτέρω αμοιβών ανά ερωτηματολόγιο, η ΕΛΣΤΑΤ ουδεμία άλλη υποχρέωση έχει.


Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, καλούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 27 Σεπτεμβρίου πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365