Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα για την 54χρονη με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό
Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, σχετικά με το θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. 

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν θα ερευνηθούν οι γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής αλλά τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. 

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365