Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Έως και 60% η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τα αιτήματα στην κυβέρνηση

Τα αιτήματα στην κυβέρνηση

Την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.


Σε σχετική ανακοίνωση της, ο ΟΒΕ τονίζει πως η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη κατά 60% φέτος.


Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, πό τα μέχρι τώρα στοιχεία, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη λόγω της κατακόρυφης αύξησης κατά 60% και πλέον μέσα σε ένα έτος της τιμής του αργού πετρελαίου, και αποτελεί την σοβαρότερη αιτία που οι καταναλωτές θα κληθούν φέτος να επιβαρυνθούν κατά πολύ , για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.


Η βαριά φορολογία απλώνει τη σκιά της στο πλέον βασικό μέσο θέρμανσης του πληθυσμού και κάνει τις τιμές απλησίαστες για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών.


Από τότε που οι κυβερνήσεις επέβαλαν αλλεπάλληλες αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) συμπαρασύροντας και την αύξηση του ΦΠΑ, όχι μόνο δεν εισπράχθηκαν τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους, αλλά είχαμε σειρά σοβαρών παρενεργειών όπως η καύση υλικών που επιβάρυναν πολλαπλώς το περιβάλλον, η ένταση του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου, η μείωση του μεταφορικού έργου, η μείωση της αποδοτικότητας των ενεργοβόρων τομέων της οικονομίας, η αύξηση τιμών σε είδη εξαρτώμενα από την κατανάλωση πετρελαίου και το χειρότερο, η υπονόμευση της υγείας των πληθυσμών που αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν θέρμανση.


Μπροστά στην τραγική κατάσταση που δημιουργείται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επανέρχεται στο πάγιο αίτημα του κλάδου της μείωσης του ΕΦΚ και η επαναφορά του στα επίπεδα προ του 2011 (21 ευρώ/1.000 λ.) .


Αναμένουμε άμεσα τη σχετική τροποποίηση του νόμου ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365