Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξάνονται επικίνδυνα οι ασθενείς που αρνούνται τη διασωλήνωση – Προπηλακισμοί κατά γιατρών

Προπηλακισμοί και απειλές
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με αρνητές του κορονοϊού οι οποίοι δεν δέχονται να διασωληνωθούν με κάποιες περιπτώσεις να έχουν αποδειχθεί μοιραίες.


Την ίδια ώρα γιατροί δέχονται απειλητικά μηνύματα για τις απόψεις τους υπέρ του εμβολιασμού ενώ έχουν καταγραφεί και προπηλακισμοί.

Στη Ρόδο, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού πέθανε, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί και παρά το χαμηλό οξυγόνο αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στις Οινούσσες και στον Βόλο ανεμβολίαστοι έχασαν τη ζωή τους.
Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, όταν ασθενείς και οι συγγενείς του δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. 

   
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργο Μπουλμπασάκο… «Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση… Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια». 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στον ΣΚΑΪ Ματίνα Παγώνη, μόλις τρία 24ωρα μετά τον θάνατο 54χρονης γυναίκας με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό, άλλη μια ασθενής γυναίκα 75 ετών, στο ίδιο νοσοκομείο μόλις χθες δεν δέχθηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. 


«Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» δήλωσε η κ. Παγώνη. 

«Οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε… με εισαγγελική εντολή» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος. 

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή το βράδυ, οι γιατροί κατάφεραν να πείσουν έστω και την τελευταία στιγμή ασθενή και οικογένεια ότι ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να διασωληνωθεί.

Προπηλακισμοί και απειλές 

Από την άλλη στο Θριάσιο νοσοκομείο  ομάδα αγνώστων προπηλάκισε γιατρούς και νοσηλευτές της πνευμονολογικής κλινικής επειδή διασωλήνωσαν γυναίκα και μάλιστα με την συναίνεση της. 

«Ασθενής νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική, χειροτέρευσε η αναπνευστική της εικόνα και με τη συναίνεσή της, τη διασωλήνωσαν μετά από λίγη ώρα, εισέβαλε στην πνευμονολογική κλινική ομάδα από τους λεγομένους θεματοφύλακες αποτελούμενη από 4 άνδρες και μια γυναίκα η οποία παρά τις προσπάθειες των φυλάκων του νοσοκομείου εισέβαλαν στην κλινική και άρχισαν να προπηλακίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους της κλινικής» είπε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Θριάσιο  Μανώλης Βαρδαβάκης. 

«Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι από τρολ. Προσωπικά δεν δίνω σημασία, ούτε με ενοχλούν. Τα διαβάζω για να βλέπω τα επιχειρήματα που έχουν αυτοί που τα αποστέλλουν. Φαντάζομαι άλλοι που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα, ενοχλούνται και είναι λογικό» ανέφερε ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365