Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αλλάζει ο καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται καταιγίδες και χαλάζι, αναλυτική πρόβλεψη για όλη την εβδομάδα

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα
Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βορείων ανέμων και τοπικά φαινόμενα προβλέπει το meteo.

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα 28/9 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


Όπως σημειώνουν στην ανάλυσή τους οι ειδικοί Α. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος το βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στην τροπόσφαιρα θα προκαλέσει τη σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Τετάρτη 30/09, οπότε θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στο βίντεο του meteo που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη τροπόσφαιρα.


Παράλληλα, τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα για σήμερα, Τρίτη 28/09, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, στα ορεινά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.



Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 28/09. Τέλος, μικρή περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, οι οποίοι από την Τετάρτη 29/09 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη 28/09 και την Τετάρτη 29/09 οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.


Αναλυτική πρόγνωση

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ


Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 23 με 24 βαθμούς. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στη δυτική χώρα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές, στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ


Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365