Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Οργή και σκληρή κριτική στον σύζυγο της Αντιεμβολιάστριας που πέθανε επειδή δεν ήθελε να διασωληνωθεί (ΦΩΤΟ)

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75%

Μια 54χρονη πέθανε στον Ευαγγελισμό μετά από μάχη με τον κορονοϊό, καθώς αρνούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή να εμβολιαστεί - Ο σύζυγός της σε ανάρτηση για τον χαμό της γυναίκας του, εκτός από συλλυπητήρια, του διατυπώνεται και σκληρή κριτική.


Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία γυναίκας στον Ευαγγελισμό η οποία πέθανε χάνοντας τελικά την μάχη ενάντια στον κορονοϊό και παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας. Η 54χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό και οι γιατροί της είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί, καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε γρήγορα λόγω υποκειμένων νοσημάτων. Για την υπόθεση έγινε εισαγγελική παρέμβαση.


Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Όμως, παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Εν τέλει προχώρησε η διασωλήνωση, αλλά ήταν αργά. Η 54χρονη έχασε την μάχη με τον κορονοϊό


Οργή στο Facebook στην ανάρτηση του συζύγου της

Ο σύζυγός της με αναρτήσεις στο Facebook εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο της γυναίκας του η οποία σημειωτέον είχε αρνηθεί κατά την διάρκεια της νοσηλείας της ακόμη και την διασωλήνωσή της όταν η κατάστασή της κρίθηκε κρίσιμη από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».


Ο ίδιος λέει ότι η γυναίκα του είχε ταλαιπωρηθεί πολύ στην ζωή της, ωστόσο «πάλεψε σαν θεριό». Όπως λέει στην ανάρτησή του «αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς». Την ίδια ώρα ωστόσο ο σύζυγος της άτυχης 54χρονης δέχεται εκτός από τα συλλυπητήρια οικείων του και σφοδρή επίθεση από πολλούς χρήστες του Facebook οι οποίοι τον εγκαλούν καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή παρέμεναν αρνητές της πανδημίας αρνούμενοι ιατρική βοήθεια. Χρήστες του Facebook του λένε πως ο ίδιος με τις αναρτήσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε τον κόσμο σε άρνηση της πανδημίας
Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 54χρονης

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελίας αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται, ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος τους ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Αντιθέτως, αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Μάλιστα, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.


Ποιον έχει βάλει στο “στόχαστρο” ο εισαγγελέας για την καθυστέρηση στη διασωλήνωσή της

Στο “στόχαστρο” του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, βρίσκονται όλα τα πρόσωπα που έθεσαν εμπόδια στους γιατρούς του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στη διασωλήνωση 54χρονης γυναίκας με κορονοϊό σε βαριά μορφή. Μεταξύ αυτών και γνωστός δικηγόρος στους κύκλους των αρνητών του κορονοϊού και των αντιεμβολιαστών, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει την έγκαιρη διασωλήνωση της γυναίκας, που τελικά οδηγήθηκε στον θάνατο.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δηλαδή όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για “βοήθεια” μέσω των social media -καθώς δεν ήθελε να διασωληνωθεί- και συνέβαλαν στην καθυστερημένη διασωλήνωσή της, ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα, όπως θανατηφόρο έκθεση, ηθική αυτουργία και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί δεν τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας, καθώς οι ίδιοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να την βοηθήσουν, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ζητήσουν εισαγγελική εντολή για να καταφέρουν να την βάλουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.


Ο ρόλος του “γνωστού δικηγόρου”

Όλες οι μαρτυρίες, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr φωτογραφίζουν “γνωστό” στους κύκλους των αρνητών του κορονοϊού δικηγόρο, στον οποίο προστρέχουν συχνά οι αντιεμβολιαστές για να ζητήσουν τη νομική του βοήθεια.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, έχει αποστείλει μέχρι σήμερα δεκάδες αναφορές και μηνύσεις στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσει τα μέτρα και τα πρωτόκολλα προστασίας για τον κορονοϊό.

Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Καθηγητή Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Σπυρίδωνα Ζακυνθινό, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει τη δράση του συγκεκριμένου δικηγόρου:

“Επικοινωνούσε η 54χρονη γυναίκα με αυτόν τον δικηγόρο, απ’ ότι έμαθα από τους συναδέλφους και ως συνέπεια οι συνάδελφοι δίστασαν να προχωρήσουν στη διασωλήνωση, όπως επιβάλλεται και περίμεναν την άδεια του εισαγγελέα. Όταν ο εισαγγελέας την έστειλε, τότε την διασωλήνωσαν. Η γυναίκα, βέβαια πέθανε μετά από μέρες, όχι αμέσως, περίπου δύο εβδομάδες μάλλον αν θυμάμαι καλά. Μπήκε στη Μονάδα και έκανε επιπλοκές και αυτή -όπως και άλλοι ασθενείς με κορονοϊό- πέθανε από σήψη. Δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο στον θάνατό της η καθυστέρηση που υπήρξε στη διασωλήνωση της. Αν καθυστέρησε μέρες να διασωληνωθεί, τότε σίγουρα έπαιξε ρόλο”, σημειώνει ο Καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365