Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Καρδίτσα: Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας βεβαίωσε ψευδώς σε δεκάδες πολίτες πως έχουν εμβολιαστεί

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα

Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια» όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.


Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.


Πήγαινε και σε ώρες εκτός βάρδιας


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.


Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.


Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.


Ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιεμβολιαστές, οι οποίοι για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους.


Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Τέλος ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

2 σχόλια:

  1. Αυτή χρειάζεται... (ας μην το γραψω). Το είπα φωναχτά και το φχαριστηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχικά προβλήματα; Μπατριώτισα μήπως; Ελληναρού την κόβω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365