Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Επεισοδιακός αγιασμός με παπά που ήθελε να μπει χωρίς μάσκα στις τάξεις: «Ντροπή σας… Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Ένταση υπήρξε με τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη κατά τον αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου.

Πρώτη ημέρα στα σχολεία αλλά δεν κύλησαν όλα ομαλά. Στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου μάλιστα, κατά τον καθιερωμένο αγιασμό υπήρξε ένταση με τον Αρχιμανδρίτη π.Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ και του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, όταν ο Λυκειάρχης είπε στα παιδιά να μην βγάλουν τη μάσκα όταν πήγε ο Αρχιμανδρίτης να τα ράνει με τον αγιασμό και να τους τείνει τον σταυρό να τον προσκυνήσουν.


Τότε ο Αρχιμανδρίτης γύρισε και φώναξε «μη με διακόπτεται» και στη συνέχεια, αφού τα παιδιά, κατέβασαν τη μάσκα, φίλησαν τον σταυρό και την ανέβασαν ξανά, γύρισε και είπε στον Λυκειάρχη: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου».


Στη συνέχεια, εξανέστη λέγοντας: «Εσείς μου απαγορεύεται να μπω μέσα στις τάξεις να κάνω αγιασμό γιατί δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού κρατώντας μάσκα; Ντροπή σας. Που με διακόπτετε».

Δείτε το βίντεο:




1 σχόλιο:

  1. Οι νόμοι ισχύουν για όλους το ίδιο. Ας το καταλάβουν πλέον "οι άνθρωποι του Θεού" πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δύο χρόνια σχεδόν με πανδημία και ακόμη δεν μπορούμε να τηρήσουμε τα βασικά.. έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365