Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αναδρομικά συντάξεων: Ποιοι θα πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου

Υπενθύμισε ότι έχουν καταβληθεί ήδη τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τις αυξήσεις μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Υπενθύμισε ότι έχουν καταβληθεί ήδη τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση. “Δηλαδή αναφέρομαι σε συνταξιούχους που πήραν σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, εκεί έχουν μείνει ακόμα 30 χιλιάδες περιπτώσεις” τόνισε ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε λέγοντας ότι “μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αντιμετωπιστεί και αυτές”.


“Μετά έχουμε τους συνταξιούχους προ του 2016. Με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχω από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και από την εταιρεία που χειρίζεται εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες υποθέσεις, παρέχοντας δηλαδή την τεχνική υποστήριξη στον ΕΦΚΑ,….νομίζω ότι η μεγάλη πλειονότητα των εκκρεμοτήτων θα έχει κλείσει έως το τέλος του Οκτωβρίου”, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.


Οι δύσκολες περιπτώσεις για τα αναδρομικά συντάξεων

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τον Νοέμβριο θα μείνουν οι πιο δύσκολες περιπτώσεις των συνταξιούχων που δικαιούνται αναδρομικά όπως είναι οι κληρονόμοι που είναι μπερδεμένες καταστάσεις και οι οποίες θα πρέπει να διευκρινιστούν.


Όπως είπε, ο νόμος Βρούτση οδηγεί σε αυξήσεις στους συνταξιούχους που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης είτε ήταν στον δημόσιο τομέα είτε ήταν στον ιδιωτικό τομέα.” Tώρα λοιπόν καταβάλλονται και θα καταβληθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου τόσο οι αυξήσεις που αντιστοιχούν στις συντάξεις που θα είναι μόνιμες αυξήσεις αλλά και τα αναδρομικά τα οποία οφείλονται πράγματι εδώ και καιρό και επιχειρούμε να το αντιμετωπίσουμε τώρα”.


Επίσης ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο και συμπλήρωσε ότι ” είναι δεδομένη η κατάσταση”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365