Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: «Φουντώνει» στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιες περιοχές έγιναν «κόκκινες»

Ανεμβολίαστοι οι 49 στους 50 διασωληνωμένους ασθενείς σε 14 νοσοκομεία

Ο κορονοϊός «φουντώνει» ξανά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τέσσερις περιοχές μπήκαν στο «κόκκινο», σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. 


Πρόκειται για την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα, για τις οποίες η Πολιτική Προστασία αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα που -κατά καιρούς- έχουν ισχύσει και για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.


Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, τα παραπάνω μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία και Αργολίδα. Στις δύο τελευταίες, είναι πιθανό να δοθεί παράταση, καθώς παραμένουν στο «κόκκινο». Αντίθετα, από το κόκκινο βγήκαν -και πλέον είναι στο πορτοκαλί επίπεδο- το Ηράκλειο Κρήτης, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Ικαρία. 


Τέλος, ο επιδημιολογικός χάρτης μαρτυρά… ανάσα ανακούφισης, σε νησιά του Αιγαίου, καθώς -μετά την αποχώρηση των τουριστών- ανήκουν πλέον στο κίτρινο, ή ακόμα και στο πράσινο επίπεδο. Ενδεικτικά, η Κέα, η Σέριφος, η Σίφνος, η Κίμωλος και η Αμοργός είναι πλέον «πράσινες».


Βόρεια Ελλάδα: Ανεμβολίαστοι οι 49 στους 50 διασωληνωμένους ασθενείς σε 14 νοσοκομεία

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. 


Το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα.


Αναλυτικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 είναι ανεμβολίαστοι, 16 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.

2 σχόλια:

  1. Ναι τώρα φουντωσαν
    Το καλοκαίρι στις τουριστικές περιοχές ο ένας πάνω στον άλλο δεν φούντωσε και έγινε τωρα
    Ποιον τρολαρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρολάρουν τον ελληνάρα που τα ξέρει όλα ενώ είναι ο μπατάκας της ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365