Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Έσβησε Μύκονο και Σαντορίνη: Το νησί που σάρωσε στον τουρισμό φέτος, ηττήθηκε απ’ τον κορωνοϊό

Mέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό

Το εφετινό καλοκαίρι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Η ελπίδα ότι η τουριστική κίνηση θα ήταν μεγάλη και τα έσοδα υψηλά επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με τον πιο ηχηρό τρόπο:


«Mέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου. Τους τελευταίους δύο μήνες, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες ανά μήνα, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.


Τα περισσότερα νησιά είδαν την κίνηση τους να αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με την περυσινή καταστροφική σεζόν, όμως δίχως την παραμικρή αμφιβολία μεγάλος νικητής του εφετινού καλοκαιριού είναι η Κρήτη. Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη κινήθηκαν επίσης σε υψηλά επίπεδα όμως η Κρήτη έσπασε όλα τα ρεκόρ.


Με πληρότητα που μέσα στον Αύγουστο ξεπερνούσε το 90% η Κρήτη είχε μια τουριστική σεζόν ανέλπιστα καλή που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα προ κορωνοϊού καλοκαίρια. Το νησί βέβαια είδε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και τον ιό να το σφυροκοπά όμως άντεξε και είδε μια σεζόν που για πολλούς στα χαρτιά ήταν χαμένη να εξελίσσεται σε ένα τουριστικό θρίαμβο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365