Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Στα δικαστήρια η Ιωάννα – Συγκλονιστική εικόνα με τη μάσκα στο πρόσωπο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλω να σταθώ απέναντι της

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα». Με αυτή τη φράση η 35χρονη, σήμερα, Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, εξήγησε την ανάγκη της να είναι παρούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια. Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά και με τη βοήθεια των δικηγόρων της. 


Η εικόνα της νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα της 37χρονης που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα ήταν συγκλονιστική. Υποβασταζόταν από τους δικηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και συγγενικά της πρόσωπα, φαινόταν πως δεν μπορούσε να περπατήσει εύκολα. Όμως παρά τις “συμβουλές” να μην βρεθεί στη δίκη, εκείνη, με μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να αντιμετωπίσει εκτός από τους φόβους της και τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. 


Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατευθύνθηκε προς την αίθουσα, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Πριν την έναρξη της διαδικασίας συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο. 


Και μπορεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου να συγκλόνισε τους πάντες με την απόφασή της να είναι παρούσα στη δίκη, η γυναίκα που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο χωρίς ποτέ να εξηγήσει το γιατί, η 37χρονη Έφη, αποφάσισε να μην την “αντιμετωπίσει”. Να κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει ο νόμος και να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. 


Η γυναίκα που ομολόγησε αλλά ποτέ δεν εξήγησε το κίνητρο πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο. Ήταν εκεί μόνο ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πλησίασε την Ιωάννα και της μίλησε για κάποια λεπτά, εκφράζοντάς της την προσωπική του θλίψη για τα όσα περνάει. Ο κ. Κεχαγιόγλου ζήτησε, επίσης, από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365