Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Αλλαγή δεδομένων για το... διδοσικό εμβόλιο της J&J - Αναπάντεχα στοιχεία από νέα έρευνα

Τα αποτελέσματα μετά από μελέτες

Σε δύο δόσεις αναμένεται να χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η δεύτερη δόση δύο μήνες μετά την πρώτη ανεβάζει πολύ τα αντισώματα και η προστασία από τον κορονοϊό αγγίζει το απόλυτο 100% για 14 ημέρες, ενώ μετά φτάνει το 94%.


Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι η τρίτη και τελική φάση των κλινικών ερευνών κατέδειξε αποτελεσματικότητα κατά 94% έναντι της συμπτωματικής Covid-19 στις ΗΠΑ, και προστασία κατά 75% παγκοσμίως.


Πολύ σημαντικό είναι ότι η χορήγηση δεύτερης δόσης μετά δύο μήνες εκτόξευσε τον αριθμό αντισωμάτων σε τετραπλάσια έως εξαπλάσια, ενώ η χορήγηση, σύμφωνα με το Reuters, μετά έξι μήνες προσέφερε σε έλεγχο έως και 12πλάσια αύξηση αντισωμάτων.


Ειδικά έναντι της σοβαρής νόσησης, η δεύτερη δόση προσέφερε 14 τουλάχιστον ημέρες μετά τη χορήγησή της απόλυτη προστασία (100%), σύμφωνα πάντα με την ίδια την Johnson & Johnson.


Επιπλέον οι μελέτες έδειξαν καλή αποδοχή της δεύτερης δόσης του εμβολίου από τους οργανισμούς των εθελοντών που συμμετείχαν στις μελέτες.


Η μονή δόση προσέφερε 79% προστασία από μόλυνση με βάση τα πραγματικά πια στοιχεία στον αμερικανικό πληθυσμό, όχι κλινικές μελέτες.


Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία τόνισε ακόμη ότι δεν καταγράφηκε κάμψη της επίδρασης του εμβολίου κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, παρά την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στο μεταξύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365