Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown: Οι 9 περιοχές που φλερτάρουν με το «κόκκινο»

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, αυτές είναι οι περιοχές που φλερτάρουν με lockdown

Η μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και τα ανησυχητικά σημάδια των σκληρών δεικτών, ανησυχούν τους ειδικούς που βλέπουν τον δείκτη θετικότητας να εκτινάσσεται σε μια σειρά από περιοχές.


Η εφαρμογή μίνι lockdown τοπικά που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με απαγόρευση κυκλοφορίας και περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, είναι και πάλι στο τραπέζι για ορισμένες περιοχές.


Ο δείκτης θετικότητας ξεπερνάει το 4,00% σε εννέα περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, με τον μέσο όρο στην επικράτεια να είναι στο 3,37%.


Οι εννέα περιοχές με υψηλούς δείκτες θετικότητας

ΑΝΔΡΟΥ 4,08%


ΑΧΑΪΑΣ 4,02%


ΗΛΕΙΑΣ 8,27%


ΙΚΑΡΙΑΣ 7,67%


ΚΑΒΑΛΑΣ 4,63%


ΚΑΛΥΜΝΟΥ 4,84%


ΚΑΡΠΑΘΟΥ 5,74%


ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 4,33%


ΝΑΞΟΥ 7,22%


Ωστόσο, δεν κινδυνεύουν άμεσα και οι εννέα αυτές περιοχές από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.


Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα της Ηλείας που παρουσιάζει εδώ και καιρό υψηλό αριθμό κρουσμάτων, αλλά και άνοδο του δείκτη θετικότητας από το 6,51% στις 25 Αυγούστου στο 8,27% σήμερα.


Στο στόχαστρο των ειδικών και η Αχαΐα που έχει καταγράψει αρκετές φορές τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,02%.


Η τρίτη περιοχή που φλερτάρει με το «κόκκινο» είναι η Καβάλα με ποσοστό θετικότητας 4,63%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365