Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Mέτρα στήριξης ζητά ο κλάδος της εστίασης: Επιδότηση ενοικίου και αναστολές συμβάσεων

Τα προβλήματα θα μεγεθύνονται το επόμενο εξάμηνο
Την ανάγκη για νέα δέσμη μέτρων στήριξης της εστίασης υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα προβλήματα στην εστίαση – η οποία στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να δέχεται μόνο εμβολιασμένους – θα εμφανιστούν όταν κρυώσει ο καιρός.


«Ο κλάδος μπορεί και δουλεύει ακόμα στους εξωτερικούς χώρους. Το πρόβλημα θα είναι εμφανές και θα έχουμε επιπτώσεις από όταν θα χειμωνιάσει. Τα προβλήματα θα μεγεθύνονται το επόμενο εξάμηνο» τόνισε, κάνοντας λόγο ότι η εστίαση υφίσταται τεράστιο κόστος και για αυτό «θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης του κλάδου».

Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης, ο Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε, ότι οι άνθρωποι της εστίασης ζητούν επιδότηση ενοικίου, δυνατότητα αναστολή σύμβασης εργασίας και ενίσχυση στο θέμα της ρευστότητας τους.

Ακόμα, έκανε λόγο ότι «τα μέτρα του πρωθυπουργού για την ενέργεια είναι θετικά, αλλά δεν επουλώνουν τις πληγές», ενώ όπως είπε το 22% των επιχειρήσεων εστίασης αύξησε τις τιμές εξαιτίας της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

1 σχόλιο:

  1. Όπως στρώσατε να κοιμηθείτε,αφου δν ζητατε με ραπιντ να μπαινουν και οι ανεμβολίαστοι.Εχει να βαρατε μυγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365