Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς , οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση, όλα τα πρωτόκολλα λειτουργίας.


Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου την νέα σχολική χρονιά με πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών.


Συγκεκριμένα:


Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση. Η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται.


Πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.


Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στο χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.


Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την έναρξη των βρεφονηπιακών σταθμών, δήλωσε:

«Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας.


Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365