Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνήτρια πέθανε από κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό – Αρνούνταν να διασωληνωθεί και ζητούσε βοήθεια στα social media

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση

Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία γυναίκας στον Ευαγγελισμό η οποία πέθανε χάνοντας τελικά την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας.


Η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη και αρνήτρια του ιού, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.


Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.


Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο, γνωστό για τις απόψεις τους κατά του Covid, να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.


Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.


Δείτε την ανάρτησή της:



Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.


Πότε αποφασίζεται η διασωλήνωση ενός ασθενούς


Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενής απάντησε από πλευράς του διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτρης Πιστόλας.


Όπως λέει ο ίδιος «στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».


Λέει δε πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως ο ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Όπως λέει ο κ. Πιστόλας στο protothema.gr «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».


Πηγή: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. ειναι κριμα να χάνονται ανθρωποι επειδή ακουνε κατι τύπους με κολλημένα μυαλά και όχι τους ειδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς πολλοί είναι τέτοιοι με σαλεμενο μυαλό. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365