Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

YouTube: Πώς έφτασε στην «σκούπα» για «ψεκασμένα» βίντεο με κορονοϊό και εμβόλιο στο επίκεντρο

Η πλατφόρμα θα απαγορεύει επίσης βίντεο με εξέχοντες ακτιβιστές κατά των εμβολίων
Το YouTube ανακοίνωσε νωρίτερα, όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, ότι ενισχύει την πολιτική του για την καταπολέμηση των περιεχομένων κατά των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι τα κατασταλτικά μέτρα δεν θα περιοριστούν μόνο στα βίντεο παραπληροφόρησης για τα εμβόλια κατά της Covid-19.


Η πλατφόρμα θα απαγορεύει επίσης βίντεο με εξέχοντες ακτιβιστές κατά των εμβολίων, κατεβάζοντας αρκετά κανάλια, γράφει η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη δήλωση του αντιπροέδρου του YouTube, αρμόδιο για την παγκόσμια εμπιστοσύνη και ασφάλεια Ματ Χάλπριν.

“Τα περιεχόμενα που ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες συνέπειες στην υγεία, που δηλώνουν ότι τα εμβόλια δεν περιορίζουν τη μετάδοση των ασθενειών ή που περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες για τις ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια, θα διαγράφονται”, αναφέρει η πλατφόρμα σε ανακοίνωσή της.

“Αυτό συμπεριλαμβάνει τα περιεχόμενα που βεβαιώνουν λανθασμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο, στειρότητα ή ότι οι ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια μπορούν να εντοπίζουν τα άτομα που τα λαμβάνουν”, προσθέτει η εταιρία, θυγατρική της Google.

Παραπλανητικά ή ψευδή βίντεο για εμβολιασμούς ρουτίνας όπως για την ιλαρά ή την ηπατίτιδα Β θα μπορούν να αποσύρονται από τον ιστότοπο. “Γενικές δηλώσεις για τα εμβόλια” θα μπορούν επίσης να διαγράφονται.

Αντίθετα, “τα περιεχόμενα για τις πολιτικές εμβολιασμού, τις νέες δοκιμές εμβολίων και τις μεγάλες επιτυχίες ή αποτυχίες των εμβολίων” εξακολουθούν να επιτρέπονται, όπως και οι προσωπικές μαρτυρίες για τον εμβολιασμό εφόσον σέβονται τον κανονισμό της πλατφόρμας.

Το YouTube και η μάχη που συνεχίζεται

Το YouTube εφαρμόζει ήδη μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια κατά της Covid-19, δηλώνοντας ότι έχει διαγράψει εδώ και έναν χρόνο περισσότερα από 130.000 βίντεο που παραβίαζαν τον κανονισμό του στο θέμα αυτό.


Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα μέτρα που έλαβε, η πλατφόρμα ανέστειλε την Τρίτη τους γερμανικούς λογαριασμούς του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου RT γιατί αυτό παραβίασε τους εσωτερικούς κανόνες της κοινότητας μεταδίδοντας “ψευδείς πληροφορίες” για την Covid-19 και θέλησε να παρακάμψει μια αναστολή τηλεφόρτωσης.

Η Μόσχα απείλησε να μπλοκάρει το YouTube ως αντίποινα, κατηγορώντας τον όμιλο για λογοκρισία.

Οι μεγάλοι αμερικανικοί τεχνολογικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση για να διαγράφουν ή να θέτουν όρια στα περιεχόμενα κατά των εμβολίων που πολλαπλασιάζονται στις πλατφόρμες τους, κυρίως μετά την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

10 σχόλια:

  1. Αποφασιζομεν και διατασσομεν,διαφερει σε κατι η μαλλον σας θυμιζει καποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ψεμα στο ιντερνετ μπορει να οδηγήσει καποιον στο θάνατο. Αλλα που να το καταλαβεις αυτο που σου λεω.

      Διαγραφή
    2. Ενώ η τηλεόραση και τα μμε μέσα στην αλήθεια είναι 🤡🤡🤡 που θέλουν εμβόλια στα νεογνά βρέφη

      Διαγραφή
    3. 11:10 τα εμβόλια γίνονται από 11 ετών και πάνω. Ενημερωθείτε σωστά και μην βλέπετε τη σας πουλάνε τα ψεκασμενα site

      Διαγραφή
    4. Ασφαλώς. Θυμίζει το νοικοκύρη που κάνει ό,τι θέλει μέσα στο σπίτι του. Αν δεν του αρέσεις, σε πετάει έξω και δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα. Ας θυμίσω ότι μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία, όχι για εκλεγμένους από κάποιο λαό.

      Διαγραφή
  2. Ναι παρε την σκουφια σου και βαρα,ρε παλικαρι ψαξου λιγο και δες καθαρα ποιοι μας λενε ψεματα και βγαλε της παροπιδες για λοιγο αιντε τωρα μας εχους πρηξη στα ψεματα,να σε ρωτηαω γιτι νομιζεις οτι κοπτοντε να κανουμε εμβολια αφου ειναι για καλο μας γιατι ψηφισαν το ακαταδιοκτο στους κυριους τι φοβουνται;να σου κανω μια ερωτηση η εποχικη γριπη εξαφανιστικε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειτε μιλάς στο ντουβάρι ειτε σ'αυτόν it's the same

      Διαγραφή
    2. Εσύ πού είσαι τόσο έξυπνος καί καταλαβενεις ανιχτομυαλε έχεις πάρει χαμπάρι τίς τόσες αυξήσεις πού έχουν γίνει από καύσιμα μέχρι είδη πρώτης ανάγκης καί μου ασχολείσαι με τό κολοεμβολιο,μου φενεται πώς εσύ είσαι ντουβαρι καί ντουβαρι με κοτρόνες από τά παλιά ντουβαρι.και πού είσαι αν δεν ξέρεις με ποιόν μηλας νά μήν χαρακτηρίζεις εντάξει άιντε μάθαμε τώρα.

      Διαγραφή
    3. Παραλήρημα. Τσακάλι είσαι που τα παίρνεις όλα χαμπάρι

      Διαγραφή
    4. Σε ποιόν λές για παραλήρημα κύριος.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365