Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΕΠ: Θέμα χρόνου η μεγαλύτερη προκήρυξη με προσλήψεις σχεδόν 1.600 μονίμων σε δήμους και Περιφέρειες

Σύμφωνα πληροφορίες η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την έκδοση της μεγαλύτερης προκήρυξη μονίμων για το 2021 μέσω ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι αιτήσεις.


Στην τελική ευθεία για την έκδοση της μεγάλης προκήρυξης μόνιμων θέσεων που αφορά την πρόσληψη σχεδόν 1.600 μόνιμων σε δήμους της χώρας βρίσκονται το ΑΣΕΠ και τα αρμόδια υπουργεία. Σύμφωνα πληροφορίες η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται να βγεί στον «αέρα» τις επόμενες μέρες.


Η Ανεξάρτητη Αρχή μελετά τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες, έχοντας στα χέρια της την πλήρη συμφωνία του υπουργείου Εσωτερικών.


Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι αιτήσεις.


Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ προβλέπει δημοσιοποίηση του διαγωνισμού τον Νοέμβριο. Όποια και αν είναι η σειρά έκδοσης των προκηρύξεων, η συγκεκριμένη θα προηγηθεί

Η προκήρυξη δεν θα έχει ειδική εμπειρία

Κύριο χαρακτηριστικό της προκήρυξης είναι η κατανομή θέσεων σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της χώρας, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια

Προβλέπονται θέσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.


Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται ένα τμήμα των θέσεων (845), ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να αποστείλει τις προσεχείς ημέρες άλλες 750 μόνιμες θέσεις.


Ο μεγάλος αριθμός των θέσεων προκύπτει από το γεγονός ότι ενοποιούνται δύο Εγκριτικές Αποφάσεις Προσλήψεων στους ΟΤΑ, του 2020 και του 2021.


Ειδικότητες και δήμοι

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν: ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).


Τέλος η προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365