Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τετραπλασιάστηκαν οι θάνατοι από κορονοϊό... μέσα σε 2 μήνες

 

Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας από τα μέσα καλοκαιριού, αποτυπώνεται σήμερα στη αύξηση των θανάτων από κορονοϊό, ξεπερνώντας τους 1000 τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2021, η πανδημία έδειχνε σταθερά σημάδια ύφεσης σε όλο τον κόσμο. Η αισιοδοξία για το επικείμενο τέλος της πανδημίας ήταν μεγάλη, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των επιπέδων ανοσίας σε αρκετές χώρες του κόσμου.


Τα εμβόλια ήταν άφθονα πια, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζαμε τα ζητήματα ελλείψεων με τις προμήθειες που υπήρχαν πριν τον Μάιο του 2021.


Όλα αυτά σε συνδυασμό τις υψηλές θερμοκρασίες και την έξοδο των ανθρώπων από τους εσωτερικούς χώρους, μείωσε σημαντικά τους θανάτους από COVID στη χώρα μας. Ενδεικτικό είναι ότι τον Ιούλιο του 2021 μετρήσαμε 259 απώλειες ζωών, κατα μέσο όρο είχαμε δηλαδή λιγότερο από 10 θανάτους ανά ημέρα.


Ωστόσο, η εικόνα άλλαξε άρδην μετά την έλευση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Από τον Ιούλιο άρχισε η διασπορά του στελέχους και σήμερα είναι το κυρίαρχο στην Ελλάδα καθώς εντοπίζεται κατά 98%, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ.


Η μετάλλαξη Δέλτα, αν και δεν έχει αποδειχθεί πιο θανατηφόρα από το αρχικό στέλεχος, είναι πιο μεταδοτική. Επομένως, η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούλιο μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, οδήγησε στην πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατ' επέκταση στην εκτόξευση των θανάτων από κορονοϊό.


Έτσι, φτάσαμε τον Σεπτέμβριο να θρηνούμε 1.137 ζωές από COVID. Οι θάνατοι από κορονοϊό, δηλαδή, (υπερ)τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Ιούλιο. Επίσης, ο Σεπτέμβριος που μας πέρασε ήταν ο 6ος πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365