Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Νέα Φιλαδέλφεια: Μαθητές έφτιαξαν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις (BINTEO/ΦΩΤΟ)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και κοπές δέντρων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία της Αττικής προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».


Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 110 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και 8 για κοπές δέντρων σε διάφορες περιοχές, κυρίως στα νότια προσάστια και σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.


Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το σχολικό συγκρότημα της οδού Εφέσου, όπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου αναγκάστηκαν να φτιάξουν... γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις.


Οι μαθητές πέρασαν σε παρακείμενο όροφο, ενώ η πυροσβεστική θα προχωρήσει σε απάντληση υδάτων. 


Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε στο GRTimes τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές, ούτως ώστε να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.


«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέϊνερ», εξήγησε ο εκπαιδευτικός.


Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος «βοήθησε» στη συσσώρευση των υδάτων.


«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους», περιέγραψε ο ίδιος.


«Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365