Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Εμβολιασμένοι: Αντίστροφη μέτρηση για την «επιστροφή στην κανονικότητα», τι αλλάζει από αύριο

Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην «κανονικότητα», με τους εμβολιασμένους από αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου να... ξυπνάνε και να (νιώθουν ότι) βρίσκονται στις αρχές του 2020.


Συγκεκριμένα, από αύριο «ανοίγουν» οι δραστηριότητες για όσους έχουν βοηθήσει με τον εμβολιασμό τους στην αύξηση της ανοσίας στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, με το άνοιγμα δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα ήταν «απαγορευμένες» (χορός, ανέμελη διασκέδαση, μουσική), προσπαθεί να δελεάσει τις νεότερες ηλικίες να το πάρουν απόφαση να εμβολιαστούν.


Έτσι, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες, το πείραμα της κανονικότητας, θα «δείξει» το πώς θα είναι σε μεγάλο βαθμό ο φετινός χειμώνας.


Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»

Ο «χάρτης» της πανδημίας θα ενημερώνεται για την ενημέρωση των πολιτών δίχως να υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, με αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης παύει να ισχύει για τις κόκκινες περιοχές.

Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.

Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους δεν θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα καταγράφονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Πλέον, δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.


Πάντως, αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365