Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

“Μπάλλος”: Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Πού και πότε θα “χτυπήσει”

Αναλυτικά
Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που πλήττει ήδη τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. 


Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία εστάλησαν χθες το βράδυ μέσω του 112, σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ήπειρο και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αττική τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Δυτική Αττική.  Λόγω συσσώρευσης υδάτων η αστυνομία προχώρησε προσωρινά στην διακοπή της  κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Βορείου Ηπείρου έως και τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου στην περιοχή της Ελευσίνας, σύμφωνα με το skai.gr.


Αναλυτικά, η προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάλλος:

Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά :

1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.


Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ νότιους ΑΝΕΜΟΥΣ εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Χρ. Στυλιανίδης: Το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη 

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, είπε χθες ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης. Ο υπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας.

«Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Δεν υπάρχει θέμα πανικού. Εάν συντονιστούμε σωστά, θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη, με βασική προτεραιότητα να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών» τόνισε χθες ο κ. Στυλιανίδης, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365