Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Τείχος ανοσίας ήταν και πάει: Πως «χάθηκε» η ευκαιρία να προστατευτούμε από τον κορονοϊό

Χάθηκε η ευκαιρία να χτίσουμε τείχος ανοσίας
Ως «δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε το πώς θα πειστούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τονίζοντας πως χάθηκε η ευκαιρία να χτίσουμε τείχος ανοσίας.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία, μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημειώνοντας πως έχει χαθεί ο στόχος για τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, ως «δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε το πώς θα πειστούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, τονίζοντας δε ότι υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να τους πείσει ο καθηγητής ήταν σαφής. «Υπάρχει ένα όριο ‘’εκμαυλισμού’’ που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού έχει χαθεί. «Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο», είπε.

2 σχόλια:

  1. Ποια ανοσια και πρασινα αλογα μας λετε ρε παιδια , εδω το λεγανε τοσον καιρο καποιοι επιστημονες και τους λεγαν ψεκασμενους και τους βαλαν χερει για να μην μιλουν ,για ποια ανοσια λοιπον αφου καθε εξει μηνες θελει εμβολιο να κανει οκαθενας μας/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες τίποτε από όσα διάβασες παραπάνω. Ξαναδιάβασε το και ΙΣΩΣ καταλάβεις τι είναι η ανοσία της αγέλης, πώς θα την αποκτούσαμε αν εμβολιαβομασταν σχεδόν όλοι, και πως θα την αποκτήσουμε τώρα με τα 2 μύρια το ανεμβολιαστους. Τα λέει ξεκάθαρα και απλά ο καθηγητής.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365