Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Αυξάνεται η σύνταξη στα ορφανά παιδιά και από δύο γονείς

Διαβάστε λεπτομέρειες
Στο 50% από 25% που ίσχυε, αυξάνονται οι συντάξεις στις εκκρεμείς αιτήσεις των ορφανών τέκνων και απο τους δύο γονείς για συνταξιοδότηση λόγω θανάτου του γονέα τους, καθώς και σε όσες υποβάλλονται από τα πρόσωπα αυτά από τις 26 Νοεμβρίου 2020 και μετά, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Επίσης, από την ίδια ημερομηνία (26.11.20) αναπροσαρμόζεται στο 50% το ποσοστό κάθε σύνταξης λόγω θανάτου που είχε αναγνωριστεί σε αμφοτεροπλεύρως ορφανά τέκνα για το χρονικό διάστημα από 13 Μαΐου 2015 έως 25 Νοεμβρίου 2020. Ωστόσο, δεν προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών ποσών.


Για παράδειγμα:
- Τέκνο λαμβάνει το 25% της σύνταξης λόγω θανάτου ενός γονέα του, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 και καθίσταται αμφοτεροπλεύρως ορφανό στις 20 Μαρτίου 2021. Επομένως, κατέχει το ίδιο ποσοστό σύνταξης μέχρι και τις 19 Μαρτίου 2021, ενώ από 1η Απριλίου 2021 δικαιούται το 50% της σύνταξης αυτής μέχρι την ημερομηνία νόμιμης λήξης του δικαιώματός του.

Σε περίπτωση κατά την οποία δικαιούται σύνταξη και από τον γονέα που απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 2021, διατηρεί το δικαίωμα να λαμβάνει τη σύνταξη αυτή σε ποσοστό 50% από 1ης Απριλίου 2021.

- Στις 25 Αυγούστου 2019 τέκνο κατέστη αμφοτεροπλεύρως ορφανό. Έως 25 Νοεμβρίου 2020 κατέχει το 25% κάθε μίας από τις συντάξεις των γονέων του, οι οποίες του έχουν μεταβιβαστεί. Από 26 Νοεμβρίου 2020 δικαιούται το 50% σε κάθε μία από τις συντάξεις αυτές και τα οικονομικά αποτελέσματα ανατρέχουν στην ίδια ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365